Google je prije koju godinu predstavio svoj vlastiti pametni telefon Pixel i od tada pa sve do danas mnogi taj uređaj oslovljavaju jednim od najboljih pametnih telefona na tržištu. Sjajne karakteristike i fantastična kamera razlog su zašto mnogobrojni korisnici obožavaju ovaj uređaj. Prema podacima koji su se pojavili na stranici Geekbench uskoro nam dolazi nova verzija tog pametnog telefona, a čini se kako je Google ponovno odradio fantastičan posao.

pixel-3-xl

Google Pixel 3 XL Lite novi je pametni telefon koji će biti predstavljen od strane Googlea, a zanimljivo je kako mu trenutno ime glasi Foxconn Pixel 3 XL. Razlog zašto ispred Pixel 3 XL ne stoji ime Google prilično je jednostavan. Naime, iako je Google vlasnik tog uređaja, proizvodnju je prepustio u ruke poznatoj kompaniji Foxconn. Kada se telefon pojavi na tržištu zasigurno će nositi ime Google Pixel jer to je brend kojeg već nekoliko godina razvija ova gigantska tehnološka kompanija.

Prema informacijama koje su nam poznate s testiranja Google Pixel 3 XL Lite trebao bi raditi na Qualcommov Snapdragon 710 čip, a uz to bi trebao imati i 6GB radne memorije. Dakako, na uređaju će se vrtjeti Android Pie, a svi ostali podaci za sada nam nisu poznati. Ono što je poznato su rezultati testiranja gore spomenute kombinacije. Na single-core testiranjima ovaj je uređaj postigao 1805 bodova, dok je na multi-core rezultata iznosio 5790 bodova. Kada to uspoređujemo s drugim uređajima možemo reći kako je Googleov novi uređaj u rangu s Mi 8 SE modelom.

Pixel 3 XL benchmar

Za sada još uvijek nije poznato kada će se ovaj uređaj pojaviti na tržištu, odnosno kada će biti službeno predstavljen javnosti. Uvjereni smo kako je Google ponovno dobrano zasukao rukave i kako nam priprema sjajan telefon kojeg bi mnogi poželjeli. No, do prije službenog predstavljanja vjerojatno je preostalo još dosta vremena tako da nećemo požurivati s nekim preranim zaključcima. Pričekajmo predstavljanje pa ćemo onda ocijeniti može li se Googleov pametni telefon ponovno boriti s najljućim konkurentima.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here