Neki dan smo napisali tekst o tome da rudarenje kriptovaluta najviše šteti gamerima, jer je ogromna nestašica grafičkih kartica. Tekst možete pročitati ovdje.

Bez obzira složili se vi s nama ili ne, postoje neke kampanje kada trebamo zaboraviti na te negativne aspekte i sagledati problem iz druge perspektive. Tu nam može pomoći i nova kampanja UNICEF-a u kojoj vas traže da im pomognete.

I to kako – tako da im “posudite” svoju GPU snagu i da im pomognete rudariti kriptovalute kako bi pomogli djeci u ratom razorenoj Siriji. Stvarno lijepa gesta UNICEF-a i akcija u kojoj bi i gameri i rudari trebali ujediniti snage i pomoći UNICEF-u.

Da biste mogli konkretnije vidjeti o čemu se radi, UNICEF je napravio web stranicu Game Chaingers na kojoj možete vidjeti koliko novaca je skupljeno, kolika je ukupna snaga rudarenja, možete početi rudariti preko ove web stranice, ali i napraviti novčanu donaciju. Više o tome u videu:


 

 

Da biste sudjelovali u tome, osim što morate imati grafičku karticu, trebate skinuti klijentsku aplikaciju. Ona je pre-konfigurirana za vas i samo ju morate pokrenuti. Kada vam treba snaga GPU-a, jednostavno ugasite aplikaciju i prestanite rudariti. Kada vam računalo “ne treba”, možete uključiti klijentsku aplikaciju …

Vrlo je jednostavno za sudjelovati, a ovakav način prikupljanja novaca je relativno nov. Sve što vas traže je da im date GPU snagu onda kada vama ne treba i da im pomognete. Za sada je manje od 1000 ljudi koji sudjeluju u ovome, ali se nadamo da će ih do kraja kampanje biti mnogo više i da će se skupiti značajna financijska sredstva.

 

Piše: B.P.

2 Komentari

    • Sramotan i nezreo komentar. Srećom nisu svi stranci za vrijeme rata kod nas tako rekli, “boli nas k… za hrvatsku djecu… “.
      U Siriji bijesni rat već sedam godina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here