Prije nekoliko dana MIcrosoft je na svojoj Build konferenciji predstavio neke nove prozivode. Iako je vidljivo kako ideja u Microsoftu ne nedostaje, jasno je da za suzbiti konkurenciju na tržištu treba puno truda i kvalitetnih proizvoda. Jedan kvalitetan, ali posebice zanimljiv korisnicima je i predstavljen, a nosi naziv How-Old.

Korisnici interneta već godinama nisu samo privlegirana klasa, već se internet proširio među svkoliko pučanstvo. Tako sada već gotovo svaka kuća ima internet, a države se bore oko nastojanja da omoguće barem minimlnu brzinu svakom stanovniku. IZ tog razloga, danas na interentu puno laške postaju viralni neki sadržaji koji prije možda i nisu dolazili do izražaja. Microsoft je porepoznao takav jedan potencijal te je u rad pustio web aplikaciju How-Old.

Aplikacija ima mogučnost prepoznavanja lica, a na temelju toga spremna je i prognozirati koliko godina ima lice sa fotografije. Dakako, prije nekgo se krene na analizu potrebno je uploadati vašu fotografiju i pritom vrijedi naglasiti kako nije bitno koliko se osoba nalazi na slici i da li je vrhunske kvalitete. AKo je kvaliteta zadovoljavajuća, aplikacija će prepoznati lica sa slike te iznad njih u oblačiću ispisati koliko godina imaju. Jasno je svima kako je ovakvu tehnologiju jako teško do detalja srediti, no moramo priznati kako aplikacija radi relativno dobro. U našem kratkom testiranju nekoliko puta je pogođen broj godina, dok je prosječno odstupanje iznosilo oko 5 godina (što i nije ogromno).

U prvih nekoliko dana otkako je predstavljena aplikacija je zauela veliku pozpornost u medijima. Vrlo brzo korisnici su proširili saznanje o njoj na društvenim mrežama, tako da možemo reći da je ovo vrlo dobra akvizicija Microsofta. Najvalili su također iz Microsofta kako će nastaviti raditi na poboljšavanju aplikacije, te bi tako u budućnosti preciznost pogađanja godina trebala biti još veća. Sve u svemu, najbolje je da sami iskušate apliakciju i uvjerite se u točnost prognoza: how-old.net


FOTO: how-old.net

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here