Davanje u ruke pametnog telefona ili tableta malenom djetetu može biti zeznuta stvar. Nije nemoguće da dijete, zaigrano i poneseno trenutkom, taj isti pametni telefon baci i razbije u komade. No, bez obzira na opasnosti koje se kriju u dopuštanju djeci da koriste pametnu tehnologiju, ima to i svojih prednosti.

Android kao platforma može poslužiti za puno toga dobroga kada se radi o odgoju djece. Android može biti i jest odličan učitelj, zabavljač pa čak i povremena dadilja. No ipak, ne bi bilo na odmet da, prije nego što svome djetetu date u ruke pametni telefon, taj telefon stavite u neku izdržljivu masku. Najbolje Android aplikacije za djecu u 2020. godini slijede u nastavku!

ABC Spelling

ABC Spelling

Danas djeca uče strane jezine u puno ranijoj dobi nego što je to bio slučaj u vremenima kada nije bilo ni pametnih telefona ni Androida. S obzirom na ovu činjenicu, ABC Spelling aplikacija idealna je aplikacija za učenje stranog jezika (u ovom slučaju engleskog).

Aplikacija je osmišljena na takav način da djecu nauči slovkati riječi stranog jezika. S vremenom, kako dijete bude učilo, tako će i program učenja aplikacije biti sve teži i zahtjevniji. ABC Spelling je sve u svemu, jednostavna i vrlo praktična aplikacija.

Svojim sučeljem koje je osmišljeno na način da se njime bez ikakvih problema može koristiti maleno dijete, pomoći će da vaša djeca savladaju osnove engleskog jezika i to u vrlo kratkom vremenu! Još jedna stvar koja ovoj aplikaciji daje dodatni palac gore je činjenica da je u potpunosti besplatna i da ne sadrži nikakve reklamne sadržaje.

Ako želite da vaše dijete polaganim tempom, na jednostavan i praktičan način nauči osnove stranog jezika, ABC Spelling je ono što vam treba.

Peppa Pig Paintbox

Peppa Pig Paintbox

Mala simpatična svinja vrlo brzo se proširila Android platformom, što i nije iznenađenje. Peppa Pig Paintbox jedna je iz asortimana Peppa Pig Android aplikacija za djecu zbog koje će vaše dijete još više željeti koristiti vaš pametni telefon. U osnovi Peppa Pig Paintbox je, kao i što sam naziv nalaže, aplikacija za bojanje.

Glavni zadatak u ovoj aplikaciji bit će bojanje različitih dijelova okoliša u kojem se nalaze Peppa i njezini prijatelji. Šarena, zabavna i vrlo zarazna (čak i za odrasle), Peppa Pig Paintbox jedna je od aplikacija koje morate instalirati na tablet ili pametni telefon kojeg koristi vaše dijete. Bit ćete si zahvalni.

Drawing Pad

Drawing Pad

Današnja je Googleova Trgovina Aplikacija prebogata sadržajem. Bez obzira na to kakav sadržaj želite, ondje možete pronaći zaista puno toga. Slično vrijedi i za aplikacije namijenjene djeci. Aplikacija za crtanje ima u jako velikom broju, no Drawin Pad se ističe iz mnogih po mnogočemu. Jedna od stvari zbog kojih ćete odabrati ovu, a neke druge aplikacije sličnog tipa su mogućnosti koje Drawing Pad nudi.

Od različitih kistova, olovki, flomastera, naljepnica i bojica, Drawin Pad gotovo da ”nema čega nema”. Sve što jedna aplikacija za crtanje treba imati Drawing Pad ima. Ako imate Samsung Galaxy Note telefon, tim bolje! Drawin Pad super funkcionira i sa Samsungovom S-olovkom.

Minecraft: Pocket Edition

Minecraft: Pocket Edition

U moje vrijeme djetinjstva djeca su se igrala s LEGO kockicama. Iako je jedan paket koštao kao suho zlato, od LEGO kockica ste mogli (a možete i dalje) slagati što god ste htjeli. Brodovi, zrakoplovi, neboderi, Godzillu, LEGO je davao neograničene mogućnosti. Danas su LEGO kockice zastarjele (iako se neki od nas i dalje ponekad vrate svojim uspomenama). Ono što je danas itekako moderno i što dobrim dijelom zamjenjuje LEGO kockice i njihovu svrhu je Minecraft.

Minecraft je započeo kao igra osmišljena od nekolicine entuzijasta koji su željeli započeti nešto novo. Zahvaljujući mogućnostima koje Minecraft pruža i zahvaljujući činjenici da danas postoji džepna verzija Minecrafta, svoj Android telefon možete koristiti za građenje svega onoga što ste nekoć gradili kao dijete, samo što to sada možete raditi sa svojim djetetom!

Svako iskustvo igranja bit će drugačije, budući da Minecraft nudi gotovo pa bezgranične mogućnosti. Minecraft: Pocket Edition jedna je od onih aplikacija koja je savršeno prikladna za sve uzraste, pa tako i za vaše dijete. Probajte instalirati ovu aplikaciju na svoj telefon i nakon toga telefon dajte u ruke djetetu. Nakon toga pokušajte svoj telefon uzeti natrag. Pokušajte.

Duolingo

Duolingo: Learn Languages Free

Duolingo je jedna od onih aplikacija zbog kojih smo jako zahvalni programerima. Osim što se radi o jako kvalitetnoj aplikaciji, Duolingo je u cijelosti besplatna aplikacija, koju možete koristiti ponovno i ponovno, neprestano usavršavajući ili učeći nove stvari u vezi pojedinog stranog jezika. Koliko je aplikacija dobra i kvalitetna potvrđuju i nagrade koje je aplikacija dobila, a o kojima su pisali Wall Street Journal ili TIME časopis.

O čemu se točnije radi? Duolingo je aplikacija u kojoj korisnik treba odabrati točne odabire kako bi naučio određene stvari i prešao u iduće, teže razine. Aplikacija je prepuna šarenih slika, zabavnih i logičnih pitanja i nagrada koje korisnik može dobiti i osvojiti nakon što osvoji određen broj bodova. Sve u svemu, odličan način učenja stranih jezika, zbog čega je Duolingo idealan za malo veću djecu.

Toca Lab Elements

Toca Lab: Elements

Ako imate malenu djecu, onda ćete i vi i oni sigurno zavoljeti Toca Boca aplikacije. Radi se o još jednoj aplikaciji za učenje, koja je idealna za predškolsku djecu, a koja opet nije toliko glasna i zbog koje nećete poželjeti baciti svoj pametni telefon kroz prozor (ili ga jednostavno oduzeti uz obećanje da ga više nikada neće smjeti koristiti).

U Googleovoj Trgovini postoji čitav niz Toca aplikacija: od Toca Hair studija (aplikacije za uređivanje kose), Toca doktora (aplikacija koja sama po sebi ne zahtijeva puno objašnjenja) do Toca graditelja (što je ustvari Toca verzija Minecraft aplikacije, koja je osmišljena za djecu mlađeg uzrasta, od nekih pet godina). Koju god da Toca aplikaciju odaberete, zabava (uz inovativno učenje) je zajamčena i vama i vašoj djeci.

Ovo naravno nisu sve aplikacije za djecu koje postoje u Googleovoj Trgovini aplikacija, već samo neke i to po izboru korisnika, najbolje za ovu godinu. Svaka od njih zanimljiva je i korisna na svoj način za rast i razvoj djeteta. No neka vas ove aplikacije ne ograničavaju. Googleova Trgovina prepuna je superkorisnih aplikacija za djecu koje samo čekaju da ih isprobate!

Piše: I.H.

1 komentar

  1. Math Kids super splikacija za jos bolje poznavanje matematike kod djece, a ja sam ju pronasla na Huawei AppGallery-u.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here