Postoji mnogo načina za učenje stranog jezika, od škola, knjiga, online testova i čitanja sadržaja, ali od svih tih načina, zapravo jako malo njih ili prkatički nijedan ne uključuje glazbu. A glazbu svi volimo zar ne? Nekako smo uz glazbu opušteniji i čini nam se sve lakše.

Često puta slušamo glazbu i dok radimo nešto, pa zašto glazba nebi bila naš novi učitelj stranog jezika? Postoji nekoliko dobrih web stranica koje koriste upravo taj “magičan” alat za učenje stranih jezika. I stoga ne čudi zašto su takve web stranice postale sve popularnije među mladima i starima upravo za učenje stranog jezika.

Jedna od takvih web stranica, koja je stekla veliku popularnost u posljednje vrijeme je  Linguician , web stranica koja je zamišljena i prilagođena da putem glazbe učite strani jezik. Ovaj novi alat za učenje stranih jezika, koristi moć glazbe za proširenje vašeg rječnika i tečnosti izgovora.

 

I zabavnije je nego što mislite jer je glazba, na bilo kojem jeziku, čista zabava!

Nažalost takve web stranice još uvijek nemaju hrvatsku varijantu jezika, tako da Linguician pokriva španjolski, portugalski, njemački, francuski, talijanski, i naravno engleski jezik, koji bi vam u našem slučaju trebao biti osnova za učenje drugog jezika. Nakon što se registrirate na ovoj web stranici, jednostavno odaberite osnovni jezik po vlastitom izboru.

 

učenje stranog jezika sa glazbom

 

Stranica zatim prikazuje niz popularnih glazbenih videozapisa na jeziku koji pokušavate naučiti. Dovoljno je da odaberete jedan od videozapisa koji vam se najviše sviđa. Mi smo u primjeru odabrali učenje španjolskoj jezika i dobili smo popis glazbenih videozapisa na španjolskom jeziku.

učenje jezika sa muzikom

 

Kao što možete vidjeti na slici zaslona u nastavku, učenje španjolskog jezika dolazi sa odabirom slušanja Shakire, a pjesma se zove Chantaje. Bit ovakvog učenja stranog jezika je da kroz pjesme na originalnom jeziku, a uz pomoć titlova na, u našem slučaju engleskom jeziku učite strani jezik.

Kad se pjesma reproducira, tekstovi pjesama su zapravo vaše lekcije. Cijeli tekstovi pjesme podijeljeni su u lekcije. Svaka lekcija ima dva gumba: “Discover” i “Play”.

 

učenje stranog jezika

 

Kliknite Otključaj da biste saznali riječi pomoću automatskih prijevoda dok gledate videozapis. Kliknite na Play i odaberite ispravan odgovor iz četiri različite opcije za označene riječi ili fraze u tekstu.

 

strani jezik učenje

 

učenje stranog jezika

 

Ideja je da svoj doživljaj učenja jezika, učinite još i interaktivnim, dok uživate u slušanju glazbe. Saznajte koliko dobro ste shvatili tj. naučili nove riječi s kvizom za tu lekciju (pjesmu). Odgovorite na pitanja u vezi novih riječi iz pjesme i osvojitee “LangoCoins” za svaki ispravan odgovor. LangoCoins vam dalje omogućuju i otključavanje novih pjesama na vašem popisu za reprodukciju videozapisa.

 

linguician aplikacija

 

Želite naučiti strani jezik u pokretu? Dok čekate autobus, ili kod zubara Linguician ima rješenje i za to. Tako da na web stranici možete pronači i Linguician aplikaciju za Android (u beta verziji) koju možete slobodno isprobati. Dovoljno je da instalirate aplikaciju na vaš mobilni telefon i škola na zabavan način može početi, aplikaciju za android preuzmite ovdje.

Generalno gledajući jedan od najboljih načina da naučite strani jezik i da ga tečno govorite jest uroniti u kulturu te države čiji jezik učite. Stoga bi i ovaj način učenja jezika mogao biti pravo rješenje za vas, jer glazba je sastavni dio svake kulture i jedan od zabavnijih djelova te iste kulture.

Postoje i mnogi drugi inovativni načini učenja stranih jezika, ali u svakom slučaju i Linguician zaslužuje posebno mjesto, jer sa njime dobivate fantastičan alat koji uvijek možete upotrijebiti i kao dodatno sredstvo za unapređenje znanja stranog jezika i vježbanje tečnijeg izgovora. Dakle možete ga koristiti i kao dodatnu pomoć uz klasične škole stranih jezika.

Što mislite o ideji Lingucian? Isprobajte ga, ništa vas ne košta.

Piše: S.M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here