Facebook je nedavno predstavio zasebnu Messenger aplikaciju koju možete instalirati na PC ili Mac. To znači da se možete dopisivati s prijateljima na vašem desktop računalu ako ono ima Windowse ili MacOS, te ne morate konstantno imati otvoren web preglednik. Ova aplikacija došla je na tržište 9 godina nakon što je Facebook uopće predstavio svoj Messenger.
Još prošle godine, na svojoj F8 konferenciji, iz Facebooka su najavili da rade desktop aplikaciju, odnosno da je u fazi razvoja. Godina je prošla, korisnici su čekali i napokon dočekali aplikaciju. Vjerujemo da će ova aplikacija povećati “promet” Facebooku, odnosno da će zbog ove aplikacije ljudi slati još više poruka nego do sada.

FB Messenger desktop app

Kako koristiti Facebook Messenger desktop aplikaciju?

Facebook je predstavio Messenger desktop aplikaciju na svom blogu “About Facebook”. Stan Chudnovsky, visoko rangirani zaposlenik Facebooka, je izjavio da je ova aplikacija namijenjena tekstualnim i video razgovorima s našim bližnjima i obitelji diljem svijeta.
To je sasvim logično, no referencirao se na činjenicu da je diljem svijeta proglašena karantena uzrokovana virusom COVID-19, odnosno koronavirusom. Ova aplikacija će nam pomoći da s bližnjima razgovaramo potpuno besplatno i da skratimo vrijeme dok čekamo neka “bolja vremena” kada ćemo opet smjeti izlaziti van.

Ova aplikacija za Windowse i MacOS donosi iste funkcionalnosti kao i Messenger kojeg pokrećete u web pregledniku. To uključuje grupne video razgovore (do 8 osoba), notifikacije kada nam dođe poruka, podrška za dark mode, GIF-ove, sinkronizacija povijesti razgovora između računala i mobitela …
Sve što trebate je instalirati aplikaciju, logirati se sa svojim Facebook korisničkim računom i spremni ste za korištenje iste.

Download: Windows | Mac

COVID-19 mijenja način na koji komuniciramo

Iako je sasvim očito da je Facebook planirao lansirati ovu aplikaciju na tržište, vjerujemo da ih je ova “kriza” malo ubrzala i natjerala da što prije izbace aplikaciju van. Zbog spomenute karantene, prisiljeni smo mijenjati način na koji živimo, ali isto tako i način na koji komuniciramo. Nema trenutačno kavica uživo. Sve što možemo je pričati i gledati se preko naših ekrana. Bili to ekrani mobitela ili laptopa.

Ako niste fan Messengera, ne brinite. Ima još sličnih aplikacija na tržištu. Tu su Skype, Zoom, Google Hangouts … Vjerujemo da ćete naći neku aplikaciju preko koje ćete lako pričati s prijateljima i obitelji.

 

Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here