Samsung marljivo nastavlja s razvojem novih uređaja kako bi kvalitetno pokrio sve segmente tržišta – te si tako osigurao dobru poziciju za budućnost. Sve su glasnija nagađanja kako Samsung završava proces razvoja i testiranja novog tableta u Lite varijanti. Radi se zapravo o uređaju naziva Samsung Galaxy Tab S6 Lite koji bi se prema prognozama vrlo skoro trebao pojaviti u javnosti. No, bez obzira na to što informacije o ovom uređaju nisu potvrđene – javnost već ima mnoštvo činjenica kako bi ovaj uređaj trebao izgledati i koje su njegove hardverske komponente.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite ovih je dana dospio u javnost jer je tajlandska organizacija NCC odobrila certifikat za WiFi povezivost. Radi se o certifikatu koji odobrava podršku WiFi veze na 2.4 GHz. Ova certifikacija samo je dokaz kako će Samsung zaista uskoro predstaviti novi tablet – o kojem za sada nemamo sve informacije.

Ono što se može pronaći u medijima je da bi tablet trebao imati zaslon koji će podržavati rezoluciju 2000 x 1200 piksela i po kojem će se moći pisati S Pen stylus olovkom. U središtu uređaja nalazit će se vrlo vjerojatno Exynos 9611 čip koji će raditi uz pomoć 4 GB radne memorije. Za pohranu podataka korisnici će na raspolaganju imati 64 ili 128 GB memorije.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite uređaj trebao bi se na tržištu pojaviti u dvije verzije. Jedna će verzija podržavati samo WiFi mreže, dok će se drugi uređaj moći povezati i na 4G LTE mreže. Uređaj bi trebao raditi na Android 10 sustavu te bi trebao dolaziti uz prepoznatljivo One UI sučelje. Uređaj bi trebao imati podršku za S Pen stylus olovku – što je svakako poželjno za bolje korištenje tableta.

Sve navedeno gore su nepotvrđene informacije i nagađanja – no velika je vjerojatnost da će upravo takve konfiguracijske specifikacije imati novi Samsungov tablet. Ako je vjerovati glasinama na njegovo predstavljanje nećemo trebati čekati dugo – tako da bi se Samsung Galaxy Tab S6 Lite na tržištu mogao pojaviti već u narednim mjesecima.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here