Prošle je godine Huawei svrgnuo Apple s druge pozicije na ljestvici popularnosti pametnih telefona i činjenica je da su Apple pametni telefoni sve manje popularni na tržištu. No, daleko do toga da brojke pokazuju neke značajnije padove, ali jednostavno Apple više nije toliko interesantan korisnicima na tržištu pametnih telefona. Apple je i sam svjestan razvoja situacije te se iz posljednjih izjava dade naslutiti kako će se ovaj veliki IT div u narednim godinama okrenuti razvoju softvera, dok će pametni telefoni vjerojatno polako gubiti udio u fokusu razvijatelja Applea.

Nedavno je Apple poslao pozivnice za svoj novi događaj koji će se održati 25. ožujka ove godine, a u njemu je stajala jedna zanimljiva rečenica ‘It’s show time’. Ta se ista rečenica pojavila na pozivnicama Applea 2006. godine kada je Apple prvi puta svijetu predstavio Apple TV.

Navedena rečenica odmah je pobudila interes javnosti i mnogi se analitičari pitaju da li je Apple pripremio novi video servis koji će biti predstavljen na tom skorašnjem događaju. Zanimljivo je i kako uz pozivnicu dolazi i animacija na kojoj sat odbrojava baš kao što je to nekada bilo u kino dvoranama, što je još jedan poticaj da Apple priprema nešto s video servisom.

Prema prognozama analitičara, Apple bi mogao predstaviti video streaming servis koji će biti direktan konkurent Netflixu, Hulu, HBO Now, Amazon Prime Video servisu i ostalim sličnim servisima. Tim bi potezom Apple ozbiljno ušao u područje televizije na zahtjev, što je područje u kojem se okreće popriličan novac – a prognoze su da će takva usluga u budućnosti još rasti.

Appleovi rezultati koje je predstavio prije nekog vremena pokazali su kako na području softvera ova kompanije postiže sve bolje rezultate te bi ovakav video servis bio samo nadogradnja na postojeću ponudu. Mnogi smatraju kako će ovaj servis biti neovisan o Appleovom hardveru, čime bi se otvorilo još jedno dodatno tržište – odnosno privukli bi se novi korisnici. No, hoće li Apple zaista predstaviti video servis ili su ovo samo pusta nagađanja vidjet ćemo već 25. ožujka kada će biti održana konferencija.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here