Budući da aplikacije za razmjenu poruka postaju sve vizualnije, Facebook Messenger sada korisnicima omogućuje da dijele fotografije visoke rezolucije tijekom razgovora s prijateljima.

U utorak, 21. studenog, Facebook je najavio ažuriranu verziju Messenger-a koja podržava dijeljenje slika na 4K rezoluciji. Ažuriranje Messengera dolazi istovremeno kada i PayPal proširuje svoje ekstenzije za Messenger, kako bi uključio i mogućnost slanja računa unutar platforme.

Uz ažuriranje, Messenger sada podržava slanje i primanje slika koje imaju najviše rezolucije od 4.096 piksela. Unatoč dodanoj rezoluciji, Facebook kaže da slanje slika putem aplikacije za razmjenu poruka, neće biti ništa sporije, naprotiv bit će jednako brzo kao kad koristitie fotografije i u nižim rezolucijama.

4K rezolucije dolaze na sve više pametnigh telefona, kaže Facebook, tako da dodana mogućnost omogućuje korisnicima da vide više detalja u fotografijama koje se dijele u Messengeru. To bi moglo razveseliti mnoge, jer tvrtka kaže da korisnici dijele preko 17 milijardi slika na Messengeru svaki mjesec. Svi korisnici moraju napraviti ažuriranje Messengera, kako bi mogli poslati 4K fotografiju unutar razgovora.


 

4K REZOLUCIJA U MESSENGERU

 

Facebook kaže da dopisivanje postaje sve vizualnije i da upotreba slika omogućuje korisnicima da budu više emotivni i izražajniji, sa čime se svakako slažemo. Od Snapchata do Messengerovog redizajniranja, kako biste koristili sve značajke kamere, slanje poruka prijateljima više nije, kao nekad kada ste napisali samo nekoliko riječi.

Trenutno je podrška za 4K razlučivost dostupna uz ažuriranje aplikacije Messenger samo za korisnike u SAD-u, Kanadi, Francuskoj, Australiji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Singapuru, Hong Kongu, Japanu i Južnoj Koreji. No ova značajka će se ponuditi i u ostatku svijeta tijekom sljedećih nekoliko tjedana, izjavio je glasnogovornik Facebooka.

PayPal-ov Messenger Extension također je nedavno pokrenuo mogućnost slanja faktura putem Messenger. Ovaj alat korisnicima omogućuje razmjenu novca bez napuštanja Messenger, pomoću PayPal One Pay usluge. Korisnici mogu slati fakture odabirom PayPala iz izbornika ekstenzija za Messenger.

Nakon izrade fakture u aplikaciji i slanja, primatelj može pritisnuti gumb “Plaćanje s PayPalom” i platiti dobiveni račun na isti način kao i prilikom plaćanja putem redovnog PayPala, kod online kupovina. Alat omogučuje i kroz PayPal Messenger ekstenziju, slanje novca prijateljima.

Piše: D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here