Online dating je vrlo popularan način povezivanja ljudi, koji se manifestira kroz nekoliko popularnih platformi. Oni koji partnere traže preko interneta sada će na raspolaganju imati još jednu novu mrežu putem koje će moći sebi pronaći srodnu dušu. Radi se zapravo o novoj opciji Facebooka, koju ova popularna društvena mreža uvodi s ciljem kako bi konkurirala već dobro razvijenim servisima te namjene.

Facebook Dating je mreža unutar mreže putem koje će korisnici moći kvalitetnije upoznavati ljude u svojoj okolini. Facebook već duže vremena najavljuje kako će napraviti servis s kojim će ući u online dating područje, a čini se kako je ova ideja sada blizu svoje realizacije. Još nije poznato da li će Facebook dating biti zapravo nova aplikacija ili će biti sastavni dio Facebooka.

Uglavnom radi se o mreži unutar Facebooka u koju će se korisnici moći uključiti svojom željom, a zatim će moći komunicirati s drugim korisnicima koji su uključeni u tu istu mrežu. Neće biti nužno da drugim ljudima postanete prijatelji, ali će biti omogućena i ta opcija ako se netko baš želi sprijateljiti s drugim ljudima.

Facebook Dating dobio je i svoju prvu beta verziju, koja se za sada testira u unutrašnjosti Facebooka, odnosno testiraju je sami zaposlenici Facebooka. Zanimljivo, iako su primorani testirati ovaj novi servis, zaposlenicima Facebooka strogo je zabranjeno izlaziti na spojeve s drugim kolegama s posla. Što se tiče funkcionalnosti koje će ovaj servis imati, radi se o klasičnom setu usluga koje nude i druge takve mreže.


Prije svega korisnik će izraditi profil u kojem će definirati svoje interese i ono što traži od druge osobe koju želi upoznati. Zahvaljujući odabiru lokacije korisnici se mogu fokusirati samo na određenu regiju, tj. mogu tražiti potencijalne partnere s nekog područja. Još nije poznato kada će ovaj novi servis biti lansiran, no činjenica je da se Facebook jako trudi povećati sigurnost kako bi u potpunosti zaštitio osobne podatke svojih korisnika, što bi moglo potrajati još neko vrijeme.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here