Zaboravite na emojije – Facebookovi avatari su novi način kako možete sebe predstaviti u digitalnom svijetu. Točnije, možete napraviti svog virtualnog avatara koji će izgledati kao lik iz crtića. Iako zvuči kao da je Facebook ciljao na mlađu populaciju s ovim potezom – pričekajte sa zaključkom.

Ovaj novi zabavni feature je sličan Snapchatovim Bitmojijima, ali Facebook avatar možete koristiti u Facebook Messengeru, u komentarima, pa čak i u Facebook storyjima. Na prvu nam se ovo činilo bespotrebno, no pokazalo se mnogo zabavnije nego što smo mislili. Dosadilo nam je ostavljanje emotikona na statuse i napokon imamo nešto novo za “igranje”. Odnosno, ovo je nešto drugačije, a opet u neku ruku jako jednostavno.

Kada krenete kreirati svog avatara, prvo ćete ga morati personalizirati. To znači odabrati oblik lica, boju kose, odjeću … Čak i ne mora izgledati kao vi, možete pustiti mašti na volju i napraviti avatara kakvog god želite. Ako ste spremni za ovo, skinite Facebook na iOS-u ili Androidu i krenimo redom.

1) Unutar Facebook aplikacije odaberite Avatar opciju

Na svom mobilnom uređaju pokrenite Facebook aplikaciju i kliknite na hamburger meni u donjem desnom kutu. Odmah pokraj ikonice za notifikacije. Vidjet ćete hrpu opcija, a ako ne vidite opciju “Avatars”, kliknite na gumb “See more”. To će otvoriti dodatne opcije i tamo bi trebala biti dotična opcija.

2) Personalizirajte vašeg Facebook Avatara

Nakon što ste odabrali opciju Avatars u prvom koraku, otvorit će vam se kratkiwizard” kroz koji ćete kreirati virtualni avatar. Tu je dosta opcija koje možete odabrati kao što su – tip vašeg tijela, odjeća, frizura, brada, boja kose, očiju i slično. U biti, svako od nas može napraviti avatara po svom izgledu. Na neke će taj avatar više sličiti, nego na neke druge, ali dajte sve od sebe da avatar bude što sličniji vama.

Ove opcije nisu granularne kao što nude neke druge aplikacije i druge kompanije (Apple, Samsung …), ali nama se sviđa. Super je što vam ne treba slika iz koje će se kreirati avatar, nego je sve prepušteno vama na izbor. U svakom slučaju, poigrajte se s njime, a ako niste zadovoljni završim rezultatom, možete ponoviti radnje i izmijeniti one segmente koji vam se ne sviđaju.

3) Pretvorite svoj avatar u stickere

Jednom kada ste kreirali svoj digitalni avatar, možete ga iskoristiti i napraviti nekoliko pre-generiranih stickera, odnosno “naljepnica”. Super je što ih možete koristiti u razgovorima i dodati dozu “humora” u isti. Vjerujemo da će vam biti zanimljive reakcije prijatelja kada to napravite. Nekima će biti fora, neki će se primiti za glavu, no to je ljepota ove opcije.

Osim što možete ove naljepnice koristiti u Facebook Messengeru, možete ih i podijeliti u drugim messaging aplikacijama kao što je WhatsApp i to preko opcije “More Options …”.

4) Koristite avatar naljepnice u Facebook Messengeru

Da biste pristupili novim naljepnicama u Facebook Messengeru, kliknite na emoji gumbić iznad tipkovnice. Tamo kliknite na “Stickers”, te u donjem baru pogledajte ikonicu koja ima facu vašeg avatara. Kliknite na nju i ona će vam dati pristup svim vašim naljepnicama.

5) Koristite avatar naljepnice u komentarima

Da biste koristili naljepnice u komentarima, kliknite na “comment” sekciju onog posta kojeg želite komentirati i kursor će se postaviti u polje u kojem će pisati “Write a comment …”. S desne strane tog bara u kojem pišete komentar, vidjet ćete ikonicu emotikona. Tapnite na njega i dobiti ćete pristup svim vašim naljepnicama. I to je to. Samo ih nemojte “zloupotrebljavati” previše jer će ljudima vrlo vjerojatno brzo dosaditi.

 

Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here