Japanska igrica koja je ’90-ih promijenila percepciju virtualnog prostora uskoro ponovno dolazi na velika vrata. Tamagotchi, čija je kreatorica Aki Maita za razvoj igre 1997. dobila Nobelovu nagradu, po uzoru će se na brojne retro naslove tog razdoblja vratiti u svijet igara.

Igra će se, kao i u originalnom Tamagotchiju, temeljiti na brizi i odgoju kućnog ljubimca. Svoju ćete životinjicu morati hraniti, maziti i stavljati na spavanje. Tvrtka Bandai Namco tako želi spojiti dobro poznati gameplay sa iznimno snažnim hardverom, za kojeg svojevremeno prepozicije nisu postojale.

Tamagotchi slijedi trendove obnavljanja retro igara

Nova, kvalitetnija aplikacija zvat će se My Tamagotchi Forever, a radnja će biti smještena u grad nazvan Tamatown. Vrlo je izvjesno da bi Tamagotchi, po uzoru na Facebookove Zynga igre, mogao uvesti mogućnosti suradnje; trgovanje odjećom i hranom za ljubimce.

Svoje ljubimce trebate hraniti, maziti i stavljati na spavanje

Nakon Pokemona GO, sada je red na Tamagotchiju koji će u online trgovine za Android i iOS uređaje stići sljedeće godine. Jedina su iznimnka Kanađani s Appleovim smartphoneima koji već sada mogu igrati My Tamagotchi Forever. Osnovna će verzija igrice biti besplatna, a mnogima je i to dovoljno da se ponovno navuku.

„Klasična igra za sve generacije, na tabletu i pametnom telefonu,“ predstavio je tako Bandai Namco novi Tamagotchi na YouTubeu. Ne sumnjamo da će povratak ljubimaca izmamiti osmijehe na lica starije, kao i nove generacije igrača.

Trailer za My Tamagotchi Forever pogledajte ovdje:

Piše: D.S.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here