Nakon što se Call of Duty u studenom prošle godine vratio u Drugi svjetski rat, na isti su se potez odlučili Electronic Arts i DICE. Nova pucačina bit će svojevrsni nastavak Battlefielda 1 iz 2016., smještenog u WWI.

Battlefield V nudi mnoštvo novih mogućnosti u odnosu na druge igre koje tematiziraju WWII. Takvo su obećanje barem dali developeri igre, posvjećujući osobitu pozornost lokacijama u samoj radnji. Novi nastavak FPS-a trebao bi kombinirati mogućnosti svojih prijašnjih igara s jedinstvenom invidualizacijom likova te novim modovima.

Single player kampanja ponovno sadržava War Stories – različite priče likova koji sudjeluju u radnji, a mogli smo ju vidjeti i u prethodnom Battlefieldu. Na povratak moda Combined Arms namijenjenom za četiri igrača, čekalo se gotovo sedam godina, pa će stari novitet zasigurno ponovno razveseliti poklonike Battlefielda 3.


Hoće li Battlefield V uznapredovati u odnosu na “jedinicu”?

Osobitu su pažnju proizvođači posvetili tzv. The Company klanu, kroz kojeg će igrači svom liku moći mijenjati kamuflažu, odjeću i modificirati ga tijekom razvoja događaja. Multiplayer će doživjeti znatna proširenja u odnosu na dosadašnja izdanja; Operations mod, preimenovan u Grand Operations, navodno će podržavati 64 igrača. Novi Airborne mod trebao bi omogućiti igračima dolazak u meč zračnim putem u stilu battle royalea. Modovi Breakthrough, Conquest, Domination, Frontlines i TDM također će se naći u Battlefieldu V.

Oživljavanje suigrača i eksperimentalna oružja, vožnja zrakoplova te gradnja utvrda neke su od gameplay mogućnosti novog Battlefielda. Veliki bonus zasigurno predstavlja i informacija da će svi dodatni sadržaji za kupce biti potpuno besplatni.

Međutim, prošlotjedni YouTube trailer neočekivano je razočarao korisnike i skupio više od 60 tisuća dislajkova. Prigovaraju zbog povijesne netočnosti radnje i činjenice da jedan od glavnih likova čini žena bez ruke. „Zaboravite što ste naučili na satima povijesti“, ismijava ih jedan korisnik. „Izbrisali su moj prijašnji komentar u kojem sam pitao zašto u igri nema crnkinja ni Azijatkinja“, piše drugi.

„Drugi svjetski rat je nešto što bi trebali shvaćati ozbiljno, a Dice od toga radi običnu sprdnju. To je jednostavno uvredljivo“, zaključuje korisnik čiji bi komentar lako mogao predstavljati cijeli comment section. Ostatak YouTube društva nada se da se radi o šali i da to nije pravi trailer, no čini se da video koji je skupio tek 46 tisuća lajkova neće dobiti alternativnu verziju.

Doista je teško pronaći pozitivan komentar…

Novi Battlefiled za PC, PS4 te Xbox izlazi 19. listopada, a igra će se prije službenog lansiranja na tržište moći isprobati u otvorenoj beta verziji.

Želite li saznati više o najavljenoj igri, pohitajte na službenu stranicu Battlefielda. Sporni trailer pogledajte ovdje:

Piše: D.S.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here