S obzirom na to da se ovogodišnji E3 sajam sve više približava, jedno od pitanja na koje bismo željeli znati odgovor jest ono koje se odnosi na novi nastavak The Elder Scrolls igre.

Recimo to tako dobra vijest je ta što je prošlo gotovo sedam godina (zar je već toliko prošlo?) otkako je u prodaju pušten još uvijek najnoviji nastavak TES igre, peti po redu – Skyrim. To znači da je otprilike krajnje vrijeme za izlazak novog nastavka.

Loša vijest je ta da se glasine u vezi novog TES-a pojavljuju svaki puta kada nam se približava novi E3. Uz to, iz Bethesde su i službeno rekli kako firma, prije nego kreira novi TES u planu ima osmisliti još dvije nove igre.

Čak i ako The Elder Scrolls VI ne bude  najavljen na ovogodišnjem E3 sajmu još uvijek postoji dovoljno informacija koje ostavljaju i više nego dovoljno prostora za špekulacije i pretpostavke. U nastavku ovog članka ćemo pokušati sumarizirati sve ono što smo dosad čuli, vidjeli, osjetili i naučili, a da ima bliske veze s, nadamo se uskoro izlazećim The Elder Scrolls VI.

 


The Elder Scrolls VI 2018

Uz Borderlands 3, Cyberpunk 2077 i Anthem ove godine bismo trebali vidjeti i The Elder Scrolls VI

Prema vijestima koje se mogu saznati sa portala PowerUp Gaming čini se kako bismo ove godine mogli napokon vidjeti i TES VI. Je li to istina? Ne nužno, pogotovo ako u obzir uzmemo i drugu stranu priče, to jest ono što su izjavili i Pete Hines i Todd Howard.

Ako još uzmemo u obzir to da je Xbox One X vani i da se polako, ali sigurno sprema dolazak novog Sonyjevog Playstationa 5, ne bismo bili iznenađeni kada bismo čuli vijesti o tome da Bethesda želi pričekati s izbacivanjem svojih novih igara sve do izlaska novih konzola.

 

Čak niti sin Todda Howarda ne zna ništa konkretno vezano uz potencijalan izlazak The Elder Scrolls VI

Samim time The Elder Scrolls VI postaje jedna od najtajnovitijih igara u cijeloj povijesti igara. Todd Howard je nedavno spomenuo u jednom od svojih razgovora kako niti čak njegov sin ne zna nikakve detalje koji se odnose na TES VI. Jedino što se iz Howardovih riječi moglo razabrati, a da je imalo smisla i da se odnosilo na najnoviji nastavak TES-a jest to da bi Bethesda uskoro mogla početi raditi na novom nastavku.

To bi u prijevodu značilo da je TES VI od nas svjetlosnim godinama daleko. Ali evo jedne zabavne činjenice koja bi vas mogla zagolicati: glas Lone Wanderera iz Fallouta 3 je posudio Howardov sin. S obzirom na to da se on već okušao u davanju glasova u igrama, ipak postoje šanse da mladi Howard ipak radi i na nastavku TES: Skyrima.

 

Bethesda ipak zapošljava. I to puno ljudi. Razlog? Možemo samo nagađati.

Čak dvadeset novih radnih mjesta je otvoreno što se može i vidjeti na službenoj Bethesdinoj internetskoj stranici. Od dizajnera zadataka do umjetnika za koncepte, Bethesda polagano, ali sigurno zapošljava nove ljude.

Je li razlog za takvo zapošljavanje (pogotovo ako pogledamo da Bethesda zapošljava ljude koji su stručnjaci za sve ono što bi koristilo u jednoj igri kao što je The Elder Scrolls VI, kao što su konceptualni dizajneri i oni koji će osmisliti zadatke ili questove za igru) možda taj što Bethesda ipak potajno priprema novi TES? Postoji li mogućnost da nas TES VI onako iznenadi i da se samo odjednom pojavi na tržištu? Nadamo se.

 

The Elder Scrolls VI 2018 datum izlaska

Potencijalne lokacije u kojima bi se trebao odvijati TES VI

Detalji vezani uz potencijalne lokacije vezane uz TES VI su toliko šture da ih je gotovo nemoguće za iskopati. Ono što je istina jest to da TES kao takav sam po sebi obiluje aplikacijama. Posljednji puta kada smo imali priliku posjetiti nove lokacije unutar TES: Skyrim igre jest kada smo posjetili Solstheim unutar Dragonborn DLC-a.

Radi se o pepelom posutom predjelu svijeta kojeg nastanjuje Dunmer. I Oblivio i Skyrim su igrače odveli na mjesta koja su uglavnom bila nastanjena ljudima. Nadamo se da će se to promijeniti kada budemo imali prilike zaigrati TES VI.

Zasad najbolji kandidat za lokaciju jest kontinent po imenu Akavir. Slika uzeta iz Morrowinda koja ukratko prikazuje civilni rat koji se odvija u Skyrimu govori da Akaviri (radi se o drevnoj rasi mutanata između zmija i vampira) jedva čekaju da napadnu zemlju.

Odvojen od zemlje Tamriel oceanom Akavir bi bio idealan novi kontinent za istražiti u novoj igri. Dijelovi kontinenta uključuju regije koje se zovu Tang Mo, Kamal, Ka’Po’Tun i Tsaesci (mjesto odakle potječu zmije-vampiri koje samo čekaju da ih se pusti u napad).

 

Je li The Elder Scrolls VI u razvoju ili nije i do koje faze je razvoj igre gotov? Teško je za reći.

Točno znati do koje faze razvoja je došao The Elder Scrolls VI je vrlo teško, ako ne i nemoguće. Zašto? Najviše iz razloga što zasad ne postoje nikakve vijesti za koje se može sa barem 80%-tnom sigurnošću reći da se radi o pouzdanim vijestima, a ne o glasinama i možebitnim najavama.

Još prije godinu i pol mogli smo čuti kako Todd Howard slavodobitno govori kako je The Elder Scrolls VI u izradi i kako nova igra veseli cijeli tim. Od tada do danas je prošlo više od godine dana. Godina dana bez preciznih vijesti je previše za gamerski svijet. Prošle godine Howard je promijenio ploču.

Tada je rekao kako Bethesda, prije nego što izbaci na tržište novi TES, želi izbaciti dvije nove igre i kako trenutno TES VI nije u prvom planu. Neki bi pomislili da su te dvije igre o kojima je Howard govorio Wolfenstein 2: The New Colossus i The Evil Within 2.  Ipak čini se da Bethesda u planu ima još dvije igre.

Ipak, moguće je da su takve kontradiktorne vijesti puštene namjerno u javnost kako bi igrači (novi i potencijalni) namjerno bili držani u neizvjesnosti i iščekivanju. Ovo ne treba iznenađivati jer neki to tako rade. Drugi vole odmah pustiti u javnost prve vijesti o demo verziji igre, dok neki namjerno (i s ciljem) u javnost puštaju nasuprotne vijesti i najave.

Bilo kako bilo, treba pričekati ovogodišnji E3 sajam i vidjeti što nam on nudi. Nadamo se da ćemo nakon sajma biti pametniji i informiraniji za barem još poneku informaciju vezanu uz nikad dočekani The Elder Scrolls VI.

Piše: A.M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here