U vremenima kao što je ovo, kada je velika većina osoba u karanteni koja je nastala zbog pandemije uzrokovane korona virusom, jedan od najboljih načina kako svatko od nas može pobjeći od dosade je igranje igara.

Čak i ako nemate običaj nešto igrati, ovo vrijeme kada ionako ne smijete biti predugo vani (ili se zadržavati na jednome mjestu, osim ako je u pitanju odlazak po namirnice), idealno je da u sebi probudite gamera. A koje su bolje igre za buđenje gamera u sebi od ”battle royale” igara, kao što su PUBG i Fortnite. Te igre, iako vrlo dobre i zabavne, nažalost nisu besplatne.

Kako biste mogli u njima sudjelovati i nadmetati se s ostalim igračima iz svijeta, morat ćete izdvojiti određenu svotu novca. No, zato su tu besplatne ”battle royale” igre. Svi oni koji se žele dobro zabaviti, a da pritom ne žele izdvajati nikakvu količinu novca, moći će to napraviti.

Sve što vam treba je neka dobra ”battle royale” igra. O kakvim se to odličnim, ”battle royale” igrama radi uz koje si možete prekratiti ovo vrijeme u izolaciji, pročitajte u nastavku članka.

 

Apex-legends

Apex Legends

Apex Legends jedna je od besplatnih, ”battle-royale” igara, na koju ćete sigurno željeti baciti pogled, ako vam je do igranja igara ovakvog žanra. Radi se o naslovu kojeg je osmislio EA i koji je, kako vrijeme odmiče, sve češće alternativa razvikanim naslovima, kao što je PUBG.

Sa svojim futurističnim oružjima, raznolikim likovima i vrlo zanimljivim gameplayem, Apex Legends je jedna od danas najboljih, besplatnih, ”battle-royale” igara koje su danas dostupne. Velik broj profesionalnih ”streamera” otišlo je toliko daleko da su čak rekli kako je Apex Legends, ne jedna od najboljih, već najbolja ”battle-royale” igra, daleko bolja čak i od PUBG-a.

Iako se PUBG pojavio prije ove igre, zahvaljujući neprestanim greškama te problemima sa hakerima čine to da sve veći broj igrača PUBG-a počinje napuštati tu igru i ”seliti se” na druge naslove.

 

 

Ring of Elysium

Ring of Elysium

Razvijan od strane Aurora Studios programerskog tima i objavljen od strane Tencent TCH Scarlet Limited-a, Ring of Elysium još je jedan od vrlo dobrih, a besplatnih, ”battle royale” igara koje danas možete odigrati. Po mnogočemu, ova će igra podsjećati na Fortnite, no opet postoji puno elemenata zbog kojih se ova igra razlikuje od poznatog, crtanog ”battle royale” naslova, što bi mogli biti i razlozi zbog kojih će se svidjeti i vama. Sve u svemu, radi se o jednoj vrlo zabavnoj igri, koja na način sličan kako to radi PUBG, koristi realističan pristup igri (samo bez bugova i sa puno manje hakera).

 

Call of Duty Warzone

Call of Duty: Warzone

Call of Duty: Warzone najnovija je ”battle royale” igra osmišljena od strane idejnih tvoraca megapopularne pucačine: Call of Duty. Ako želite igati ”masivnu battle royale” igru u kojoj ćete na jednoj karti sudjelovati sa čak do 150 igrača, onda je ovo svakako igra za vas. CoD: Warzone će vas dugo držati prikovane za vaše monitore ili zaslone računala.

To se najviše može zahvaliti tomu što je igra jednostavno kvalitetna, vrlo igriva, jednostavna za ”pohvatati” osnove i ono po čemu se Call of Duty: Warzone iskazao u odnosu na neke druge jest činjenica da programeri jako paze na hakere (odnosno na uklanjanje istih).

Sve to zajedno (plus činjenica da je igra u cijelosti besplatna) dovodi do toga da Cod: Warzone odjednom žele igrati tisuće igrača, što dovodi do zanimljivih karti, modova igre i činjenice da ako vas i ”srede”, na novi ”ticket” nećete morati čekati dugo. Ako volite moderno ratovanje i želite vidjeti kako to izgleda besplatna verzija najnovijeg Call of Dutyja, Warzone je ono što biste svakako trebalo isprobati.

 

Counter-Strike Global Offensive Danger Zone

Counter-Strike: Global Offensive Danger Zone

Counter-Strike: Global Offensive Danger Zone svojom prepoznatljivošću na javnoj sceni ni po čemu ne zaostaje za Call of Duty igrama. Razvijen od strane svjetski poznate tvrtke Valve, Counter-Strike: Global Offensive Danger Zone u nazivu ima ”Danger Zone” iz razloga što igra u sebi ima nove, ”battle royale” elemente, čime se Counter-Strike želi približiti ostalim programerskim kućama i kroz nove stvari osvojiti još veći broj igrača.

Opsegom manji od nekih drugih igara sa popisa, Counter-Strike: Global Offensive Danger Zone omogućit će vama natjecanje sa još 17 igrača na jednoj karti. Oružja i oprema slični su iz ostalih Counter-Strike igara, tako da ako ste već upoznati sa Counter-Strike-om i želite isprobati kako to Valve radi na ”battle royale” način, onda je ovo prava igra za vas. Runde obično traju između 8 i 10 minuta, što znači da je Counter-Strike: Global Offensive Danger Zone idealan i za sve one koji žele malo ”battle royale” napucavanja na brzinu.

 

PUBG PC Lite

PUBG PC Lite

Kada pročitate riječ ”Lite” (ili u prijevodu na hrvatski ”olakšano” ili ”smanjenog opsega”) sigurno se pitate ”zašto bi bilo tko želio igrati ”Lite” verziju PUBG-a”? Iz nekoliko razloga. Prvi je taj što je Lite verzija po specifikacijama manje zahtjevna od ”pune” i PUBG verzije koja se plaća. Drugi je taj što je ova verzija igre u cijelosti besplatna.

Što znači, ako vam je PUBG u međuvremenu postao drag, a neke stvari vam idu na živce (ili vam je pregorjela grafička kartica, a zbog korone ne možete skočiti do Zagreba i kupiti novu koja je na popustu, no imate starije ili slabije računalo), želite odigrati i dalje vrlo dobru ”battle royale” igru, PUBG Lite sjest će vam kao ”as na desetku”. Jedino na što morate biti spremni kada budete igrali ovu igru su ‘botovi”, kojih u Lite verziji ima još više nego u plaćenoj.

 

Realm Royale

Realm Royale

Ako ste pak veliki pobornik ”battle royale” igara kao što je Fornite i nemate ništa protiv toga što igra izgleda kao da se radi o crtanom filmu (ili štoviše, to vam se sviđa), a želite odigrati neku besplatnu igru sličnog tipa, onda će Realm Royale biti prava stvar za vas. Grafički vrlo sličan Fortniteu, no po sadržaju čak i iznad.

Mislim, koliko još ”battle royale” igara postoji u kojima, nakon što vas protivnici srede, se pretvorite u kokoš? Ne baš puno. Postoji jako puno igrača kojima su igre kao što su Fortnite i PUBG ”preko glave” i koji bi željeli pokušati nešto novo i svježe. Tog novog i svježeg u Realm Royale ima ”na lopate”.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here