Android platforma se polako, ali sigurno etablira i kao vrlo dobra igraća platforma, što se može vidjeti iz godine u godinu. Google Play Trgovina aplikacija je prepuna igara. Neke od njih su vrlo dobre, druge su samo prosječne, dok neke spadaju u sam vrh i samim time mogu konkurirati čak i naslovima za ”ozbiljne” konzole i Windows računala.

Koje su najbolje igre za Android platformu za ovu godinu? O tome ćete moći pročitati nešto više u nastavku članka. Najbolje Android igre za 2018. godinu – stižu u nastavku!

 

Sportske simulacije

Nezgodna stvar kod sportskih simulacija (zbog koje ih neki jako vole, a neki zaziru od njih) jest u tome što trebate biti vještih prstiju kako biste mogli uspješno prijeći sve izazove koje igra stavlja pred vas. Da biste u tome naravno uspjeli potrebni su sati i sati vježbe. Uporne vježbe.

Čak i onda kada vam ne ide i kada mislite da niste ništa napredovali. Odlična stvar kod Android platforme jest ta što danas zaista postoji pregršt odličnih sportskih simulacija. Bilo da ste zainteresirani za golf, nogomet ili košarku, Google Play za vas u svome repertoaru ima puno toga za ponuditi.

Golf Clash

Golf Clash

Golf Clash je jedna od novijih igara s popisa. Ipak, bez obzira na to što je igra poprilično nova već je uspjela privući pristojan broj poklonika. Igra je sama po sebi dosta jednostavna, što znači da ćete u njoj trebati napraviti sve ono što biste trebali napraviti i u svakoj sličnoj golf simulaciji, ali uz jednu razliku. Umjesto da igrate devet ili osamnaest rupa, Golf Clash je u stvari ”jedan na jedan” igra koja traje samo jednu rupu.

Pobjede donose novčiće i bodove koji vam trebaju za osvajanje trofeja, dok porazi naravno koštaju dragocjene ”coine” i unazađuju vas u konačnom poretku igrača. Premda zasad ne postoji opcija turnira, (nadamo se da će ubrzo napraviti i tu mogućnost) ono što postoji je tjedni pregled poretka igrača unutar različitih liga te na taj način možete provjeriti svoj napredak.

 

 Table Tennis Touch

Table Tennis Touch

Table Tennis je simulacija stolnog tenisa. Premda nije jedina simulacija ove sportske discipline, definitivno je jedna od najboljih, tako da ćemo progledati ”kroz prste” činjenicu da trebamo platiti 20-ak kuna prije nego što je uopće možemo skinuti i igrati. Nakon što je skinete i instalirate vidjeti ćete da je igra, uz to što je jednostavna i što će vam trebati malo vremena da ”pohvatate” sve fore i poteze, dosta teška (baš kao i pravi stolni tenis).

Uz finte i poteze trebati ćete biti dobri i s tempiranjem, jer igra od igrača zahtijeva vještinu i brzinu (opet baš kao i pravi stolni tenis). Što se tiče mogućnosti igranja tu imate dva moda: online, odnosno mrežno natjecanje s drugim igračima i ”quick versus” protiv računalno kontroliranog igrača.

 

Nemate Wi-Fi? Onda isprobajte ove odlične ”offline” igre!

Ponekad ćete se možda naći u situaciji kada nećete imati dostupnu Wi-Fi mrežu, a poželjeti ćete igrati nešto ili da ubijete dosadu ili zato što ste jednostavno zagriženi gamer. U ovakvim situacijama najbolje što možete učiniti jest odigrati neku ”offline” igru (pod uvjetom da ste ju skinuli kada ste bili u dometu Wi-Fi mreže). Možda i imate Wi-Fi, ali vam se ne da stalno biti spojen na internet ili jednostavno više preferirate izvanmrežne igre. U svakom slučaju ovi ”offline” naslovi će zadovoljiti vašu gamersku glad.

Crashlands

Crashlands

Crashlands je odlično osmišljena i dizajnirana igra koja vas stavlja u ulogu protagonista koji se nalazi na opasnom planetu i čiji je glavni cilj izgraditi bazu, pobijediti protivnike i eventualno pobjeći s planeta u svemir.

Sustav borbe je jednostavan i zabavan, kao i sustav skupljanja resursa u inventory. Izgradnja baze i njezina obrana su osmišljeni na vrlo zanimljiv način, zbog čega je Crashlands jedna od svakako najzabavnijih ”offline” igara koje postoje na Android platformi. Jedini ”problem” jest što će vas igra koštati 40-ak kuna koliko ćete je trebati platiti prije nego što je počnete igrati. Ako vam to nije problem i ako ste se zaželjeli zabavne igre koju ćete do u nedogled moći igrati i kada niste spojeni na internet, svakako razmislite o Crashlandu.

Eternium

Eternium

Jeste li ikada igrali igru Diablo? Ako jeste, dobro jer Eternium jako podsjeća na nju. Radi se o ”hack and slash” vrsti igre koja se od legendarnog Diabla razlikuje po tome što igraču igra omogućuje da igra bez ikakvih ograničenja. To znači da, nakon što je počnete igrati, na zaslonu nećete vidjeti nikakve mjerače zdravlja, mane i sličnih peripetija.

Gameplay igre pokazuje da se radi o klasičnom akcijskom RPG naslovu koji u sebi sadrži tonu različitih oružja, različite likove (NPC kao i igrive likove plus to da možete i kreirati vlastite likove po želji), sustav ”craftanja” ili kovanja oružja i opreme. Sve u svemu Eternium u sebi na kvalitetan način uokviruje sve ono što jedan kvalitetan akcijski RPG naslov treba imati. I još je na Androidu.

 

Želite li igrom testirati svoje sive stanice? U tom slučaju odigrajte ove ”point-and-click” avanture.

Point-and-click avanture idealne su za igrače koji vole polagano, ali komplicirano i uz upotrebu što je više moguće moždanih vijuga. Odlična stvar je ta što je Googleova Trgovina aplikacija puna i takvih igara, što znači da si možete odabrati onu koja vama najbolje odgovara.

The Room Old Sins

The Room: Old Sins

The Room: Old Sins je najnovija igra iz vrlo dobre serije atmosferičnih puzzle igara u kojima je igračev glavni cilj upravljanje različitim strojevima i mehanizmima koji se nalaze u ograničenom prostoru. U potrazi za dragocjenim artefaktom za koji se vjeruje da je glavni dio slagalice koji bi trebao dati odgovore na misteriozna nestajanja igrač treba istražiti različite interijere Waldergrave vile koji najblaže rečeno izgledaju uznemirujuće.

U tom pohodu igrač treba riješiti različite zagonetke koje, osim što su dosta zahtijevne su i vrlo morbidne. Potraga za skrivenim prekidačima, ključevima i polugama je ono na čemu se zasniva The Room: Old Sins. Kako napredujete kroz igru tako polako, ali sigurno saznajete pozadinu priče. The Room: Old Sins je jedna od najkvalitetnijih ”point-and-click” avantura na Android platformi koju će svaki ljubitelj ovog žanra znati cijeniti.

Life is Strange Mobile

Life is Strange Mobile

Igra Life is Strange je u vrlo kratkom vremenu, nakon što je 2015. godine ugledala svjetlo dana na konzolama i Windows računalima, osvojila srca velikog broja igača. Grafički vrlo napredna Life is Strange je igra koja će vas osvojiti kombinacijom nadnaravnog i dramatičnog uz naravno tonu emocija i misterije koje čine jednu kvalitetnu igru ovakvog tipa- kvalitetnom.

U igri preuzimate ulogu djevojke po imenu Max Caulfield, srednjoškolke koja voli fotografiranje i koja se nedavno preselila natrag u svoj rođeni grad Arcadia Bay. Nakon što djevojka osobno svjedoči kako jedna druga djevojka u njezinoj školi biva upucana, ona otkriva da njezin fotoaparat nije samo fotoaparat već i svojevrstan vremeplov. Koristeći svoj fotoaparat Max ima mogućnost vratiti se u prošlost i tako popraviti događaje koji su se već dogodili u sadašnjosti.

Sama igra ima veliki fokus na fabuli i s obzirom na to, vaši izbori koje odaberete kako igra bude iša sve više i više u dubinu će biti od iznimne važnosti. Life is Strange je svakako neobična i nesvakidašnja igra, što nije nužno loše. Ako volite mystery igre s daškom nadnaravnog onda je ovo igra na koju svakako trebate baciti oko.

 

Držite obrambenu liniju protiv nadirućih hordi protivnika!

Tower defense ili obrana tornja (ili tornjem) je žanr koji je dosta zastupljen na mobilnim platformama. Ovo ne iznenađuje, s obzirom na to da je igre ovakvog tipa dosta lagano za isprogramirati i osmisliti. Nažalost, veliki broj tower defense igara ili koštaju ili su krcati nepotrebnim i dosadnim reklamama. Ipak postoje i neke koje u sebi ne sadrže ovo dvoje. Ispod možete pročitati koje su to.

Realm Defense Hero Legend TD

Realm Defense: Hero Legend TD

Realm Defense je tower defense igra koja je u isto vrijeme i prijateljski nastrojena prema početnicima, to jesto onima koji ili nisu nikada igrali ovakve igre ili tek počinju, ali ima dovoljno elemenata i stvari koje će zainteresirati i one veteran-igrače kojima su ovakve igre nešto što igraju svakodnevno ili barem vrlo često. Radi se o poprilično uravnoteženoj igri koja od vas neće tražiti da uložite novac ili da kupite neku stvar. Sve dok želite uložiti vrijeme igru je moguće prijeći bez obzira na to koliko se ona ponekad činila teškom.

Srž igre je naravno obrana od valova nadirućih neprijatelja. Više od četrdeset razina koje se razlikuju po izgledu, tipu i naravno težini, oružja od kojih svako može biti ”levelirano” na mnoge različite načine plus sposobnosti koje možete dodavati svome liku, kao i bonus predmeti – sve ovo zajedni čini Realm Defense igrom idealnom za sve ljubitelje tower defense žanra igara.

 

Volite igrati RPG-e? Ne propustite ove naslove!

RPG žanr je po mnogočemu specifičan i drugačiji od ostalih žanrova. Veliki svjetovi, kompleksne priče, intrigantni likovi i tone oružja, opreme, čarolija i ostalih stvari koje treba pronaći/kupiti/složiti- sve ovo su razlozi zbog kojih će svaki ljubitelj RPG žanra vrlo rado potrošti sate i sate (ponekad i tjedne) ne bi li istražio svaki kutak svijeta u potrazi za točno određenim artefaktom. Za vas slijede u nastavku najbolji RPG naslovi za Android platformu koje, ako već niste, morate odigrati.

Planescape Torment Enhanced Edition

Planescape: Torment Enhanced Edition

Jeste li ikada igrali igre tipa Dungeons & Dragons? Ako jeste onda će vas ova igra jako podsjećati na legendarni RPG naslov koji su ljubitelji RPG-ova tako rado igrali prije petnaestak godina. Kompleksna priča koja će od vas zahtijevati da uz ovu igru provedete i do 40 sati je ono čime se Planescape najviše može pohvaliti i ono što ovu igru s pravom stavlja u naš popis najboljih igara u 2018. za Android.

The Quest

The Quest

Možda će vas jednostavnost naslova ove igre zbuniti ili čak navesti na to da prijeđete preko ove igre, no ne dopustite da se to dogodi. The Quest je tipičan ”old school” RPG naslov i kao takav savršen za veteranske igrače RPG-ova, pogotovo onih odraslih na igrama kao što su The Elder Scrolls: Daggerfall, s time da je kvalitetom po mišljenju nekih igrača čak i iznad.

Velik broj ”side-questova” kao i glavnih zadataka koje obavljate kada i kojim tempom vi to odaberete, što može dovesti do drugačijeg raspleta priče, ovisno o tome jeste li išli na raskrižju lijevo ili desno, The Quest je klasik koji na klasičan način pruža sve ono što se od jednog RPG naslova očekuje i što će RPG ljubitelji znati cijeniti.

 

Akcijske igre za one vrele krvi

Akcijske igre se mogu činiti nezgrapnima za igranje na Android platformama najviše iz razloga što velik broj nas često misli da se takve igre ne mogu efektivno igrati bez kontrolera i/ili tipkovnice i miša. No to ne mora nužno biti tako.

Dead Trigger 2

Dead Trigger 2

Zombiji su toliko dugo prisutni u igrama da nam priče o izbijanju zaraze i činjenici da ste vi, uz nekolicinu drugih, jedini preživjeli i nezaraženi već polako počinju ići na živce. Ipak, ono što se mora priznati jest to da danas nema dobre pucačine ako u njoj nema barem malo zombija. U Dead Triggeru 2 je sve o zombijima, a ubijanje ovih zavijajućih vreća mesa s očima je ono što ćete raditi 99% vremena (1% otpada na kupovinu streljiva i novih oružja).

Dead Trigger 2 nije ni po čemu loš. Ako vam ne smeta to što je igra zombi-pucačina, pripremite se na vizualno i na svaki drugi način izvrsno osmišljenu pucačinu kao i na sate i sate zabave. Stotine misija, raznolika oružja, odlična grafika i akcija koja ne prestaje od trenutka kada kliknete na ”Start” pa sve dok ne pauzirate igru (ili dok vaš lik ne pogine) jes ono što Dead Trigger 2 nudi svojim potencijalnim igračima.

 

Ne možete imati Android uređaj i nazivati se gamerom, a da nikada niste odigrali neku od jurilica!

Vožnje su isto tako vrlo zastupljen žanr igara, ne samo kod konzola i računala već i kod mobilnih platformi, stoga bi bio zločin ne navesti naslove koje ćemo opisati u nastavku.

Asphalt 9 Legends

Asphalt 9: Legends

Odlična grafika, realistično kretanje automobila, velik broj modova za igru i hrpetina bonusa- sve ovo i još više toga nudi deveti po redu naslov proizašao iz Gameloftove radionice jurilica – Asphalt 9. Ljubitelji jurilica ne smiju zaobići ovu, a ostali bi je trebali barem isprobati jer igra jamči vrhunsku zabavu. Provjereno!

 

Micro Machines

Slična jurilica kao i Asphalt, uz glavnu razliku što ćete ovdje upravljati smanjenim verzijama pravih autmobila, Micro Machines u sebi objedinjava vožnju i akciju, s obzirom na to da ćete svoje protivnike moći usporiti i koristeći različita oružja. Sve u svemu zabavno i zarazno.

Ostale the best igre za 2018.: Fortnite: Battle Royale, PUBG Mobile, Hitman Sniper, Hex Commander: Fantasy Heroes, Street Fighter IV: Champion Edition.

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here