Koje su trenutno najbolje igre za 2019. godinu? U prvom dijelu članka smo nabrojali neke od najboljih igara u ovoj godini. Dobro došli u drugi dio članka i pogledajte koje smo još igre odabrali kao najbolje u 2019. godini. Pročitajte u nastavku koje su najbolje igre u 2019. godini!

Mortal Kombat 11

Platforme: Windows računala, PS4, Xbox One

Mortal Kombat je još jedna od igara koje svoje porijeklo vuku tamo još iz početka devedesetih i Nintendo/Super Nintendo konzola, gdje su se ove igre i proslavile. Ono što je igrače tada najviše privuklo kod Mortal Kombata su, osim zanimljivih i živopisnih likova, kombo udarci i pokreti, kojima ste doslovno jednim pokretom mogli srediti svog protivnika na najrazličitije (i na poprilično odvratne i nasilne) načine.

MK je etablirao žanr arkadnih, 2D tučnjava, koji je tijekom godina i desetljeća ostvarivao šarene rezultate. Neki nastavci MK-a su bili dobri, neki odlični, a neki (kao što je Mortal Kombat Mythologies: Sub-Zero) su jednostavno bili preloši. Mortal Kombat 11 je jako odlična igra iz jednostavno razloga: 11. nastavak Mortal Kombat-a u sebi sadrži sve ono dobro iz MK igara, ispolirano gotovo do savršenosti.

Borba je brza, udarci i komboi se mogu vrlo lako izvesti, priča je začudo vrlo dobra, bonusa je pregršt, a Fatality, Brutality i ostali –ality napadi izgledaju bolje nego ikada prije. S Mortal Kombat 11 igrom bit će podjednako zadovoljni veterani serijala kao i novi igrači, budući da igra u sebi sadrži kombinacije starih i novih likova, a svi ono koji žele otključati svaki kostim i ogroman broj različite dodatne opreme bit će više nego zadovoljni. Sve u svemu Mortal Kombat 11 je jako dobra 2D arkadna tučnjava koju ne smijete propustiti.

 

Devil May Cry 5

Platforme: Windows računala, Xbox One, Playstation 4

Peti nastavak Devil May Cry igre došao je s podijeljenim očekivanjima od strane igrača. Neki su se pomirili s time da je serijal jednostavno otišao u nekom svom, ali poprilično ”pogrešnom” smjeru (iako DMC: Devil May Cry sam po sebi nije loša igra). Drugi su se nadali da developeri mogu uspjeti vratiti igru na staru slavu i možda dodati neke nove, dosad neviđene stvari, koje bi u kombinaciji s već postojećim činile dobar spoj.

DMC5 je uspio. Premda se igra ne može po kvaliteti i igrivosti izjednačiti sa trećim nastavkom (koji se po mnogočemu smatra najboljom Devil May Cry igrom), peti nastavak je vrlo dobra igra. I dalje imamo Dantea, našeg starog poznanika iz prve četiri igre, što je definitivno jedan od razloga zbog kojeg će mnogi igrači dati ovom nastavku priliku.

Akcija, ubijanje demona u kombinaciji hladno-toplih oružja, vještina i komboa, izazovni bossevi i prekrasne polugotične lokacije ono su što nas je najviše privlačilo kod prošlih nastavaka. Petica više nego uspješno objedinjuje sve ono dobro otprije, uz poneki novi element. Devil May Cry 5 možda nije najbolji DMC, ali se ipak radi o odličnom naslovu i dovoljno je dobar da se nađe na našem popisu najigara za 2019. godinu.

 

tom-clancys-the-division besplatno

Tom Clancy’s The Division 2

Platforme: Windows računala, Playstation 4, Xbox One

Tom Clancy’s The Division 2 je jedna od onih igara kojoj trebate dati vremena da pokaže sve svoje adute. Na prvi pogled, drugi nastavak The Divison-a izgleda poprilično isto kao i prvi; i dalje se radi o akcijskoj igri iz trećeg lica i dalje imamo igru gdje je glavni fokus na kooperativnom odrađivanju misija, gdje igrači mogu biti u jednoj od triju različitih frakcija te pritom mogu razvijati svoje vještine i sposobnosti.

No, tek nakon što provedete neko vrijeme s ovom igrom vidjet ćete da se zaista radi o nastavku i da je The Division 2 vrlo dobar naslov, koji je itekako vrijedan vašeg vremena (i novca).

 

Metro Exodus

Metro: Exodus

Platforme: Windows računala, Playstation 4, Xbox One

Jedna od nezgodnih stvari koje prate ovu igru još njezinog prvog nastavka, Metro 2033 jest ta što je uvelike potcijenjena. Je li to zbog nedovoljne reklamiranosti ili zbog činjenice da se radi o poprilično tehnički zahtjevnoj igri (zbog čega mnogi igrači ne žele ni pokušati probati igrati), ne znam. No, ono što je istina jest da je Metro, još tamo od 2033. godine, odlična igra, ali naravno i igra koja se ne pokušava svidjeti svakom igraču.

To se najviše može zahvaliti gameplayu igre, težini i svemu onome što jedan Metro čini Metro-om. Metro: Exodus je bez sumnje najbolji od tri nastavka. Jedna od stvari koja ovu igru čini toliko dobrom jest to što je Exodus otvoreniji više nego bilo koji drugi nastavak. Uz otvorenost koja jamči ogromne mogućnosti istraživanja, igra će svoje igrače vrlo suptilno, ali jasno ograničiti u onome što trenutno mogu raditi, tako da se nikada nećete izgubiti i zaboraviti svoj primarni quest, što je posebno važno u ovakvim igrama.

Misije su vrlo dobro osmišljene i koncipirane, kao i priča, koja je u Metro: Exodus doživjela, mogu slobodno reći svoje ”zlatno” doba. Sve u svemu, Metro: Exodus igra je koju trebate odigrati, pogotovo ako ste u potrazi za dobrom, post-apokaliptičnom igrom odlične priče.

 

Resident Evil 2 Remake

Resident Evil 2 Remake 

Platforme: Windows računala, Playstation 4, Xbox One

Resident Evil je tvorac (ako izuzmemo Alone in The Dark) pravog survival-horor žanra. Sve je počelo dobro. Prva tri nastavka više su nego dobro prihvaćena na starome Playstationu, da bi se stvari malo usporile prelaskom na Dreamcast i Playstation 2, Dead Aim i Gun Survivori nam se baš i nisu svidjeli i onda je došao Resident Evil 4 i cijela Resident Evil franšiza našla se u opasnosti.

Naime, nakon ”četvorke”, svaki idući ”Resi” bio je sve više akcijski, a sve manje horor. Zagonetke su postale jeka prošlosti i nekih boljih vremena, kada se točno znalo što je RE, a što RE ne smije postati. Sedmi nastavak stvari je stavio u prvo lice i donekle utažio glad igrača, što starih, što novih za kvalitetnim survival-horor Resident Evilom. Ali što dalje? Što je ono što bi reizdanje Resident Evila 2 moglo pružiti, a da već nismo vidjeli? Puno toga.

Prijelaz na konzole i platforme (još uvijek) nove generacije Resident Evil 2 Remake savladao je fantastično. Mračni hodnici, zombiji koji ne umiru nakon jednog ”headshota”, uvijek jezivi Lickeri, Mister X (koji se voli samo pojaviti uz pozdrav šake u glavu), ”stari” likovi i stare lokacije, ali u novome ruhu; upravo tako bi se na najjednostavniji način mogao opisati ”remake” Resident Evila 2. Je li to dobro? Naravno da jest.

Capcom se ni sam nije nadao koliki će uspjeh ostvariti njegovo reizdanje jednog od najboljih survival horora svih vremena. Resident Evil 2 Remake danas je ne jedan od najboljih survival horora, već vjerojatno najbolji. Nadamo se do dolaska Resident Evila 3 Remake.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here