Ova godina je, do današnjeg dana bila zaista ispunjena kvalitetnim videoigrama. Kolovoz je prešao svoju sredinu, polako nam se bliži rujan i kiše jesenje, ali i nove igre. No, prije nego što te nove igre izađu i prije nego što dobijemo priliku odigrati ih, valja se prisjetiti svih kvalitetnih naslova koje smo (ili nismo, a trebali smo) imali prilike odigrati u ovih osam mjeseci 2019. godine.

Kao što sam rekao, ova se godina zaista može pohvaliti ”krcatošću” videoigrama. Od novog Fire Emblema do reizdanja odličnog klasika Crash Team Racinga, u ovoj godini je ljubitelj gotovo svakog postojećeg žanra mogao pronaći nešto dobro i novo za sebe. Od svih naslova nije bilo lako odabrati one najbolje, ali vjerujem da ćete biti zadovoljni s odabirom.

Koje su trenutno najbolje igre za 2019. godinu? Nešto više o tome pročitajte u nastavku ovog članka!

 

Dragon Quest Builder 2

Platforme: Nintendo Switch, Playstation 4

Dragon Quest Builder 2 je igra koja će zadovoljiti sve one kojima je dosta više napucavanja s nacistima iz Wolfensteina ili općenito… napucavanja (bez obzira na to o kojoj se igri radi, jer tržište danas je prezasićeno pucačinama).

Igra koja u sebi sadrži kombinaciju svega onoga što je imao original (istraživanje u stilu Zelda igara, borbe protiv čudovišta i izgradnja na Minecraft način), ali to donosi na jednu novu razinu, što je i najveći razlog zbog kojeg nam se ova igra svidjela i zbog kojeg se i nalazi na našem popisu najboljih igara za 2019. godinu. Ako ste igrali prvi nastavak i ako vam se svidio, ovaj nastavak će vam se svidjeti još i više.

U slučaju da niste, a igra vam se zanimljiva, multi-žanrovska igra u kojoj vam je glavni cilj borba, istraživanje i izgradnja u stilu legendarne pixelaste igre sa Windows računala, onda jednostavno morate isprobati Dragon Quest Builder 2! Izgradnja nikada nije bila tako zabavna, a s obzirom na to  da je sve prekrasno prikazano, vizualni dojmovi će samo dodatno poboljšati cjelokupan dojam i navest će vas na pitanje: „Zašto prije nisam odigrao ovu igru“?

 

Fire Emblem: Three Houses

Platforme: Nintendo Switch

Fire Emblem je od svojih početaka bila igra koja se najviše isticala svojom više nego zanimljivom, pa čak i poučnom fabulom. To i jest najveća odlika kvalitetnih RPG naslova, što Fire Emblem oduvijek i jest bio, a njegov najnoviji nastavak Three Houses samo je potvrdio već postojeću kvalitetu. Velika većina toga u ovoj igri se zasniva na priči i na izborima igrača, što je nešto što ovoj igri daje na ljepoti, ali naravno samo ako volite takve igre (i ako imate Nintendo Switch, budući da je ovaj nastavak izašao samo za Nintendovu konzolu).

Naravno, budući da se radi o RPG naslovu tu je i dalje prisutna borba, odnosno borbe, kojih će biti dovoljno da vam igra ne postane jedna velika dugačka, animirana knjiga. Borbe su i dalje teške i zahtjevne, onako na ”fire-emblemovski” način, što je opet nešto što će ljubitelji RPG-ova, a pogotovo Fire Emblem serijala znati cijeniti. Sve u svemu odličan naslov, uz pomoć kojeg ćete više nego uspješno moći maknuti svoje misli sa ovih ljetnih vrućina.

 

Super Mario Maker 2

Platforme: Xbox One, Playstation 4, Nintendo Switch

Super Mario je jedna od onih igara za koje se slobodno može reći da su etablirali žanr. Super Mario Maker 2 nije imao pretežak posao. Sve što je trebalo ovdje napraviti jest nastaviti ići putem koji je već dobro ugažen i to je to. Nema potrebe ništa mijenjati kod igre, koja već desetljećima u svim svojim različitim oblicima i podoblicima vlada tržištem arkadnih skakutalica.

Super Mario Maker 2 je gotovo savršena kombinacija svega onoga što jednu Super Mario igru čini odličnom: priča, istraživanje i cjelokupan gameplay. Kao i prethodnik, Super Mario Maker 2 svojim igračima omogućuje stvaranje vlastitih levela, koji onda mogu biti dostupni svima drugima za igranje. No da sve ne bude na ”uradi sam”, tu je i priča, koja će sve to dodatno začiniti. Sve u svemu, Super Mario Maker 2 je drugi nastavak odličnog ”uradi sam” načina igranja poznatih Super Mario razina i igara, ali na jedinstven način.

 

Crash Team Racing: Nitro-Fueled

Platforme: Nintendo Switch, Xbox One, PS4

Već duži niz godina Mario Kart suvereno sjedi na prijestolju najbolje arkadne ”kart” igre. Sjećate li se Crash Team Racing igre, stare igre za stari Playstation 1 (PSX i PSOne)? Oni koji se sjećaju i koji su ju igrali znaju da se radilo o fantastičnoj arkadnoj jurilici, koja nam je svima priuštila sate i sate zabave. S obzirom na uspjeh kojeg je ostvarila ta igra, zašto jednostavno ne napraviti reizdanje iste?

Iako će neki reći da reizdanje jednostavno nije isto što i nova igra (i nije), opet kada se govori o igrama kao što su Crash Team Racing, igrama koje su ostavile nasljedstvo, sve se oprašta i na spomen reizdanja igrači samo gladno kimaju glavama. No Crash Team Racing Nitro-Fueled nije samo ”copy-paste” originalne igre sa PSX-a. Ova igra ima dovoljno poboljšanja, nadogradnji i svega onoga što bi vas moglo navesti da ju kupite i da se prisjetite zašto ste voljeli original ili da jednostavno prvi puta zaigrate ovakvu igru i ostanete više nego ugodno iznenađeni.

 

A Plague Tale: Innocence

Platforme: Windows računala, Xbox One, Playstation 4

Ako ste ljubitelj zagonetki i igara koje su smještene u uglavnom mračne, tmurne i maglovite okoliše i još k tomu tražite igru s bogatom i pomalo neobičnom pričom, A Plague Tale: Innocence je igra koja bi vas mogla oduševiti. Mjesto radnje je srednjovjekovna Francuska i to za vrijeme kada je Starim kontinentom harala opasna i vrlo smrtonosna kuga. Vi kao igrač preuzimate ulogu djevojke pod imenom Amicia, a glavni cilj vam je pronaći lijek za bolest kojom je zaražen vaš maleni brat Hugo.

Hugo, osim što je vaš mlađi brat, služi i kao sekundarni lik, zahvaljujući kojem će rješavanje zagonetki, bježanje i skrivanje od horde štakora (koji šire zarazu grickajući i jedući ljude) i prolaženje kroz prekrasno oblikovane i prikazane okoliše biti još zanimljivije i napetije. Tko kaže da odlična igra mora sadržavati ogroman broj čudovišta, glasna oružja i raznorazne ”perkove”? A Plague Tale: Innocence je dokaz da igra može biti fantastična bez svih tih peripetija.

Piše: I.H.

2 Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here