Ako ste jedan ili jedna od malobrojnih sretnika koji posjeduju PlayStation 5 konzolu, trebali biste si instalirati PlayStation aplikaciju na vaš mobitel. Ona vam daje nekoliko zgodnih i praktičnih mogućnosti, te vam daje mogućnost upravljanja konzolom čak i kada niste fizički pokraj nje. Jedna od nama zanimljivih mogućnosti je mogućnost brisanja igara s konzole i to putem Interneta. Pa pogledajmo kako je to moguće i kako to napraviti.

Kako obrisati PS5 igru koristeći mobilnu aplikaciju?

Ako već niste, vrijeme je da instalirate PlayStation aplikaciju za Android ili iPhone. Nakon što instalirate aplikaciju, morate se u nju samo logirati s vašim PlayStation korisničkim računom i “linkati” konzolu da biste nastavili.

Imajte samo na umu da PS5 mora biti u “restmodu i da mora biti spojen na Internet kako biste mogli udaljeno upravljati njime. Ako skroz ugasite PS5, ove funkcionalnosti neće raditi jer aplikacija mora probuditi konzolu kako bi mogla njome upravljati.

Nakon što ste sve napravili, samo stisnite u aplikaciji na “Playtab u dnu ekrana. Zatim tapnite na ikonicu kotačića u gornjem desnom kutu. Tu ćete vidjeti “Storage” opciju. Ako ne vidite tu opciju, budite sigurni da imate zadnju verziju aplikacije.

Nakon što tapnete na Storage, vidjet ćete listu instaliranih aplikacija. Označite igre koje želite obrisati. Možete označiti jednu ili više igara. Kada ih označite, stisnite na opciju “Delete X Games” i potvrdite operaciju.

Nakon što potvrdite brisanje, PS5 će se upaliti, obrisati igre koje ste selektirali, te se zatim vratiti u rest mode. Kada obrišete igre, spremljeni podaci o igri se neće obrisati. Obrisat će se samo instalacijske datoteke igre.

Nove igre možete i instalirati udaljeno

Iako je disk unutar PS5 konzole relativno brz (op.a. radi se o brzom SSD-u), pojedinci ne vole čekati da se igra obriše. Ovako imate mogućnost obrisati igru koju ne igrate udaljeno, te će vas doma dočekati prazan disk koji je spreman za instalaciju novih igara. Ili još bolje – možete udaljeno pokrenuti skidanje i instalaciju druge igre, kako bi ona bila spremna za igranje kada se vratite kući. Zar nije korisno dok ste na poslu u pauzi, instalirati igru koju planirate navečer igrati?

Vrlo praktično kako ne biste došli doma i potrošili sat vremena na brisanje stare i instalaciju nove igre. Naravno, ovo nisu jedine pogodnosti koje PS aplikacija nudi, ali nama je ovo najdraža funkcionalnost. Udaljeno brisanje i instaliranje igara je nešto što ćemo definitivno koristiti u budućnosti.

 

Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here