Iako iz mjeseca u mjesec sve više pada u zaborav, malo tko može zaboraviti kakav je odjek imala igra Pokemon Go kada se pojavila na tržištu. Bio je to pokušaj Nintenda da iz mrtvih podigne jednu igru koja je u nekim prijašnjim vremenima bila sasvim drugog karaktera i u sasvim drugom obliku. No, ekipa iz Nintenda odlučila je okušati sreću i ovo staro izdanje igre spojiti s modernom tehnologijom proširene stvarnosti, što je na kraju itekako urodilo plodom.

Prema podacima koji su dostupni, Nintendo je na igri Pokemon Go zaradio više od 1.2 milijarde dolara. Bio je to jako dobar pokazatelj kako je selidba igre na pametni telefon itekako dobar potez i kako je budućnost vrlo vjerojatno rezervirana za male ekrane.

Nakon toga plasirali su i igraću konzolu Switch koja omogućuje igranje igara na malim ekranu, ali je isto tako u mogućnosti spojiti se na veliki zaslon i time omogućiti užitak igranja za više osoba. I ta je konzola dosegla veliki broj korisnika i postigla zapažene rezultate na tržištu igraćih konzola.

Nedavno je Nintendo izjavio kako će se u budućnosti okrenuti proizvodnji igara za pametne telefone i uređaje s manjim zaslonima. Smatraju kako su korisnici sve skloniji igranju na manji zaslonima i kako će to tržište uvelike rasti u narednom periodu. Ideja je odjel mobilnih igara dići na veću razinu i to do tolike mjere da samostalno ostvari zaradu od milijardu dolara.


Ako je suditi po prvoj velikoj uspješnici, to neće biti veliki problem jer čini se kako je Nintendo otkrio zlatnu koku. Spojiti pametne telefone, proširenu stvarnost i video igre u jedno, danas se čini kao jako dobar recept za uspjeh. Preostaje nam samo sačekati da vidimo koji će to novi veliki igraći hit Nintendo plasirati na tržište i može li se približiti popularnosti kakvu je uživala igra Pokemon Go.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here