Pred Tesla automobilima nekoliko je velikih problema koje će morati riješiti u skorašnje vrijeme. Jedan od pokretača svih ostalih problema svakako je negativna financijska slika. Naime, Tesla već duže vremena posluje s gubitkom što se ne sviđa investitorima pa dolazi do razilaženja mišljenja, što pak drastično utječe na proizvodnju i stvaranje inovacija. Da bi se financijska slika popravila, odnosno da bi Tesla automobili napokon bili u plusu, u ovom bi kvartalu trebali proizvesti veliki broj automobila, što nas opet dovodi do novih problema.

U užurbanom tempu rada kako bi se sve isporučilo prem planu dolazi do raznih zapleta, a među koje sada možemo ubrojiti i dva požara. Prvi požar dogodio se Teslinoj tvornici u Kaliforniji krajem kolovoza, gdje nije došlo do neke velike štete, ali je djelomično poljuljana radna efikasnost zaposlenika. Drugi je požar izbio ovih dana i to u samoj zgradi Tesla automobila, ali ovog puta se to dogodilo u Nevadi. U toj Teslinoj tvornici proizvodi se Model 3, ali i baterija za Tesla automobile.

Prema izvješću koje je stiglo iz kompanije do požara je došlo na trećem katu gdje se nalaze rashladni uređaji. Srećom požar je brzo bio zamječen pa su djelatnici reagirali vrlo brzo i tako spriječili širenje požara. Prema nekim prognozama nema neke veće štete, a radnici Tesla automobila već sređuju pogon kako bi sve vratili u prvobitno stanje. Iako se čini kako požar nije nanio neke velike štete ovoj tvrtki, činjenica da je ovo već drugi požar u kratkom roku trebala bi alarmirati čelnike Tesla automobila.

Ovi požari sigurno ne idu u prilog Tesli koja užurbanim tempom nastoji isporučiti što više automobila u ovom kvartalu, kako bi nakon doli do pozitivnog poslovanja. Konkretni ciljevi ukazuju na to kako je plan proizvesti 55 tisuća primjeraka Modela 3, no uz sve navedene probleme jako je upitno hoće li zaista u tome i uspjeti. Ako ne uspiju isporučiti željeni broj komada automobila, bit će zanimljivo pratiti što će se događati na tržištu i hoće li doći do neke prodaje dijela kompanije.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here