PočetnaMobyPametni telefoniHuawei stvara svojeg vlastitog glasovnog asistenta za svjetsko tržište

Huawei stvara svojeg vlastitog glasovnog asistenta za svjetsko tržište


Huawei je fantastična kineska kompanija koja posljednjih godina doživljava nevjerojatan uzlet poslovanja. Naime, na tržištu pametnih telefona uspjeli su zauzeti drugu poziciju po popularnosti, čime su prestigli Apple koje je dugo godina dominirao tom ljestvicom.

Sve to dogodilo se zahvaljujući čvrstim temeljima i inovacijama koje su očarale svijet – posebno kvaliteta kamera i suradnja pametnog telefona s umjetnom inteligencijom. No, kako je ideja Huaweija da stigne do liderske pozicije na tržištu pametnih telefona, ali i ostalih elektroničkih uređaja – važno je da stalno razvijaju nešto novo i prilagođavaju sa svjetskim trendovima.

Nedavno je jedan od čelnika Huaweija najavio kako je kompanija započela s razvojem vlastitog glasovnog asistenta koji bi trebao osigurati još bolju poziciju Huaweija na tržištu. Zanimljivo, Huawei već ima razvijenog svojeg glasovnog asistenta naziva Xiaoyi, ali on je namijenjen isključivo za kinesko tržište.

Što se tiče svjetskog tržišta, tu se Huawei koristi uslugama Google asistenta i Amazonove Alexe. Jasno, Huawei ne želi u budućnosti ovisiti o tim dvama asistentima pa su krenuli s razvojem svojeg asistenta za globalno tržište. Iz kompanije su spomenuli kako je pred njima dugo put, tako da još uvijek neće okrenuti leđa Googleu i Amazonu, već će nastaviti surađivati s njima.

Iskustva korisnika i stručnjaka pokazala su kako je Google asistent trenutno vodeći na tržištu što se tiče sposobnosti pa Huawei ispred sebe ima veliki zalogaj. Potrebno je stvoriti glasovnog asistenta koji će moći konkurirati fantastičnom Googleu. To neće biti nimalo jednostavan zadatak, no kako smo iz Huaweija navikli na mnogobrojne inovacije, nimalo ne sumnjamo da će napraviti sjajan posao.

Kada se Huawei asistent pojavi na tržištu to će otvoriti nova vrata uspjesima Huaweija koji već ima pametne zvučnike u svojoj ponudi, no tada bi tu ponudu mogao još i podebljati. Glasovni asistent dobro bi se uklopio i u sustav pametnog telefona, tako da se liderska pozicija o kojoj sanjaju u Huaweiju ne čini više toliko nemoguća.

Piše: M.Ž.


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular