PočetnaOstaloZanimljivostiOsnivač DreamWorksa pokreće platformu za gledanje kratkih video materijala

Osnivač DreamWorksa pokreće platformu za gledanje kratkih video materijala


Jeffrey Katzenberg jedan je od osnivača DreamWorksa, koji je pokrenut 1994. godine i do sada je prikupio simpatije mnogih gledatelja. No, kako je Katzenberg vrlo kreativan i entuzijastičan čovjek, vrijeme je da se baci na jedan novi projekt o kojem već duže vremena razmišlja. Prema navodima iz medija Katzenberg užurbano radi na ideji NewTv – medijskom prostoru kratkih vide materijala.

Možda ćemo zvučati čudno, ali filmovi u trajanju od sat-dva već su na tržištu godinama i može se reći kako ih se mlada publika već donekle zasitila. Odnosno, ispravnije bi bilo reći da su mladu publiku privukli novi kratki video materijali, koji se mogu pogledati na brzinu i s bilo kojeg mjesta. Takvi su uradci uglavnom zabavni, ponekad i edukativni, no zajedničkom im je to što gledatelju omogućavaju jednostavno prebacivanje s materijala na materijale. Upravo se u taj žanr planira uključiti NewTV platforma, koja bi tako postala jedan od prvih pokušaja komercijaliziranja i predstavljanja široj publici video materijala kratkog formata.

Iako na leđima ima 67 godina, Katzenberg ne staje i njegov naum sve više se pretvara u stvarnost. Naime, uspio je do sada prikupiti više od milijardu dolara za svoj novi projekt od raznih ulagača. Kada kažemo razni, zaista to i mislimo, jer u NewTV do sada su uložile mnoge kompanija, od koji svakako vrijedi izdvojiti: 21st Century Fox, Disney, Sony Pictures, Warner, itd. Činjenica da su ukupno uložili više od milijardu dolara samo pokazuje kako vjeruju ideji ovog starog iskusnog lisca i kako smatraju da će takav format video materijala dobiti zasluženu pažnju u budućnosti. Činjenica je da više od dvije milijarde ljudi prati video sadržaj putem pametnih telefona i upravo će toj publici biti namijenjena NewTV platforma. Ako bude sve teklo po planu, lansiranje ove platforme moglo bi se dogoditi oko Božića 2019. godine, a kakav će odjek imati među zainteresiranom publikom vidjet ćemo već prvih dana emitiranja.


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular