PočetnaHardverIgrače konzoleNintendo ima novu konzolu koja dolazi zajedno s OLED ekranom

Nintendo ima novu konzolu koja dolazi zajedno s OLED ekranom


Potvrđeno je kako ovu jesen na tržište dolazi nova Nintendo Switch OLED model konzola. Najvjerojatnije se radi o listopadu i njena maloprodajna cijena bi se trebala kretati oko 350 američkih dolara. Nintendo je najavio kako bi konzola trebala doći na tržište isti dan kad bi se trebala pojaviti dugo očekivana videoigra Metroid Dread.

Nintendo Switch OLED ima slične karakteristike kao i prethodni modeli, ali velika novost je kako s tom konzolom u paketu dolazi OLED zaslon od 7 inča. Mnogi su se nadali kako bi zaslon mogao podržavati 4K rezoluciju, ali to se ipak nije dogodilo.

Ono što se može istaknuti u vezi zaslona je mogućnost njegove prilagodbe. Igranje će biti moguće dok ga se drži u rukama, dostupno je i putem televizije, ali sada postoji i tzv. „table top mode“ opcija u obliku prilagodljivog postolja sa stražnje strane jedinice s kojim se može napraviti prilagodba zaslona površini na kojoj stoji. OLED zaslon predstavlja veliki pomak u odnosu na ranije verzije Nintendo Switcha s LCD zaslonom. OLED zaslon jednostavno bolje producira kontraste, pruža nešto širu paletu boja, a njegova veličina od 7 inča napredak je u odnosu na 6.2 inča kod originalne Switch konzole i svakako će s tim igračko iskustvo biti još bolje.

Još jedna novost je Ethernet port na konzoli koji nije bio kod originalnog Switcha pa se za tu mogućnost prije trebao kupovati odvojeni USB Ethernet adapter. Sada će korisnici imati novu mogućnost spajanja kabela na usmjernik (router) i korištenje interneta.

Zvuk je također, prema najavama, nadograđen u odnosu na originalnu konzolu, no očito će trebati pričekati službeni plasman konzole na tržište kako bi se moglo utvrditi koja su točno poboljšanja napravljena.

Nintendo Switch OLED dolazi s internom memorijom od 64GB što je dvostruko povećanje u odnosu na originalni Switch, no zapravo problemi s memorijom nikad nisu bili prisutni kod ove serije konzola jer postoji utor za microSD karticu.

Konzola će biti dostupna u varijanti bijelog Joy-Con kontrolera i crne jedinice s bijelom podlogom, a još jedna mogućnost je varijanta s crvenim ili plavim Joy-Con kontrolerom. Korisno je znati da je Nintendo Switch OLED kompatibilan s Joy-Con kontrolerima ranijih modela konzola.

Nintendova konzola o kojoj se već mjesecima govori ubrzo dolazi na tržište i dobiva se dojam da su njene postojeće performanse i noviteti relativno skromni pošto je cilj plasiranja ovog proizvoda bio da se ugrozi, ili u krajnju ruku približi, Sonyjevom Playstationu 5 i Microsoftovoj Xbox Series X konzoli.

Dolazak konzole na tržište najesen još uvijek treba pričekati, ali dotad se može baciti pogled na službeni Nintendov trailer:

 

Piše: Ervin Mičetić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular