PočetnaInternetDigitalni medijiGoogle Meet ograničio dužinu video sastanaka na 60 minuta

Google Meet ograničio dužinu video sastanaka na 60 minuta


Koronavirus i razdoblje karantene jasno su nam dali do znanja kako je tehnologija vrlo važna karika našeg svakodnevnog života. Zahvaljujući tehnološki naprednim alatima prebrodili smo privatne i poslovne krize te danas živimo novo normalno uz prisustvo tehnologije. Nevjerojatan uspjeh ostvario je Zoom u vrijeme karantene širom svijeta, kada je nadmašio dugo godina liderski Skype (i druge popularne aplikacije) na području video komunikacije. Popularnost ove relativno nove platforme za video komuniciranje i sastanke, jasno je dala do znanja drugim nuditeljima slične usluge da se moraju maknuti iz mrtve točke – i tržištu ponuditi nešto novo.

Google je tako u travnju korisnicima širom svijeta ponudio mogućnost neograničenog korištenja Google Meet video platforme – kako bi olakšao održavanje online sastanaka (bilo poslovnih bilo privatnih). Obećanje dano u travnju osiguravalo je neograničeno komuniciranje putem Google Meet platforme sve do 30. rujna ove godine. Taj je datum stigao, a iz Google su poručili kako će se držati danog obećanja te će nakon “promotivnog” perioda od nekoliko mjeseci ograničiti vrijeme razgovora putem Meet platforme na 60 minuta. Dakle, sve je to bilo poznato korisnicima još prije nekoliko mjeseci – a Google se svojeg obećanja jasno i temeljito držao.

Iako će vjerojatno dio korisnika Google-u zamjerati što vraća ograničenje od 60 minuta video razgovora, činjenica je da su u promotivnom razdoblju čelnici Google-a napravili dobar posao. Prema dostupnim statistikama, Google Meet je unazad nekoliko mjeseci imao više od 100 milijuna aktivnih korisnika na dnevnoj razini – što je impresivna brojka u segmentu video komuniciranja. Promotivnim periodom za vrijeme korona krize pokazali su koje sve mogućnosti Google Meet donosi i o kakvom se vrijednom alatu za komunikaciju radi.

Vjerujemo da će i nakon ograničavanja dužine razgovora na 60 minuta veliki broj korisnika ostati uz Google Meet platformu. Podaci ionako pokazuju da su prosječni sastanci uglavnom trajali manje od 60 minuta pa velikom broju korisnika novo ograničenje neće biti nikakav problem. S druge strane, svi koji požele komunicirati više od 60 minuta u komadu na raspolaganju imaju plaćenu verziju Google Meet platforme za koju će morati izdvojiti 25 dolara mjesečno.

Piše: M.Ž.


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular