OnePlus kompanija posljednjih je godina stasala u ozbiljnog konkurenta za najviše pozicije na ljestvici popularnih proizvođača pametnih telefona. Iz kompanije su posljednjih nekoliko godina predstavili super telefona za razne cjenovne razrede, a kako to obično biva s istočnim kompanijama – uređaji donose super performanse po minimalnoj cijeni. Ovog puta OnePlus će predstaviti jedan iznimno jeftin pametni telefon u nižem cjenovnom razredu koji će zadovoljiti potrebe ne zahtjevnih korisnika.

OnePlus Clover je novi uređaj popularnog proizvođača pametnih telefona koji će biti opremljen Snapdragon 460 procesorom te će raditi uz pomoć 4GB radne memorije. Telefon bi trebao biti opremljen 6.5 inčnim IPS zaslonom koji će podržavati HD+ rezoluciju. U središtu uređaja nalazit će se velika baterija kapaciteta 6000 mAh koja će također podržavati brzo punjenje od 18W.

Za pohranu podataka korisnici bi na raspolaganju trebali imati 64GB podatkovnog prostora. Valja spomenuti i trostruku stražnju kameru koja će se sastojati od 13 MP + 2 MP + 2 MP. Čitač otiska prsta trebao bi se nalaziti na bočnoj strani uređaja, a sustav koji će pokretati uređaj bit će Android 10.

Navedeni je uređaj završio na Geekbench testiranjima pod kodnim imenom BE2012. Zahvaljujući tome poznati su nam točni podaci o procesoru i memoriji. Što se tiče samih testova, OnePlus Clover uspio je skupiti 245 bodova na single-core testiranju, dok je na multi-core testu postigao 1174 boda. Za sada nisu poznate točne informacije kada će se uređaj pojaviti u prodaji, no očekivanju su kako će to biti već u narednim tjednima ili mjesecima.

Što se tiče same cijene uređaja, OnePlus Clover trebao bi koštati oko 200 dolara. Iako smo OnePlus do sada uglavnom prepoznavali po uređajima srednjeg i visokog cjenovnog razreda, čini se kako je ovo solidan pokušaj “napada” na tržište niskog cjenovnog razreda. Hoće li OnePlus u tome uspjeti vidjet ćemo vrlo skoro, kada se ovaj uređaj pojavi na tržištu. No, s obzirom na popularnost brenda, nema potrebe sumnjati u uspješne tržišne rezultate ovog novog OnePlus uređaja.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here