PočetnaMobyPametni telefoniHuawei predstavio novi Enjoy 20s pametni telefon srednjeg cjenovnog razreda

Huawei predstavio novi Enjoy 20s pametni telefon srednjeg cjenovnog razreda


Huawei se posljednjih mjeseci bori s raznim optužbama kako putem svojih uređaja i opreme omogućuje kineskim vlastima špijunažu u SAD-u i zemljama Europe. Iako takva nagađanja za sada još uvijek nisu potvrđena, Huaweiju su stvorila puno problema. Zanimljivo, unatoč svim problemima, bojkotima i negativnostima – Huawei je u posljednjim kvartalu bio najprodavaniji brend na tržištu pametnih telefona. Dakako, zasluge za taj uspjeh idu inovativnosti Huaweija koja briljira u raznim segmentima, a posebice na područja kamera.

Huawei svojim uređajima uspješno pokriva sve tržišne segmente – od jeftinih pametnih telefona do iznimno skupih koje si tek rijetki mogu priuštiti. Novi uređaj koji je Huawei predstavio na kineskom će tržištu nositi naziv Maimang 9, dok će se na globalnom tržištu vjerojatno pojaviti pod nazivom Huawei Enjoy 20s. Nova je to serija pametnih telefona koja bi se cjenovno trebala uklopiti u srednji cjenovni razred – gdje Huawei želi podebljati svoje šanse za dodatnu dominaciju na tržištu. Ono što je posebno zanimljivo jest da novi Huawei pametni telefona ima podršku za 5G mreže.

novi huawei enjoy 20s pametni telefon huawei

Novi Huawei Enjoy 20s donosi atraktivan 3D zaobljeni izgled koji u unutrašnjosti krije novi MediaTek Dimensity 800 procesor koji podržava dual-mode 5G. Uređaj će biti moguće nabaviti s 4, 6 ili 8 GB radne memorije, dok će za pohranu podataka na raspolaganju biti verzije sa 64, 128 ili 256 GB memorije. Uređaj ima bateriju kapaciteta 4300 mAh koja podržava brzo punjenje od 22,5 W.

Huawei Enjoy 20s dolazi s velikim zaslonom od impresivnih 6.8 inča koji donosi FHD+ rezoluciju. Prednja selfie kamera od 16 MP nalazi se u gornjem lijevom uglu, dok na stražnjoj strani uređaja imamo tri senzora: glavni od 64MP, širokokutni od 8MP i 2MP dubinski. Uređaj bi se trebao pojaviti u nijansiranoj bijeloj, crnoj i zelenoj boji.

Huawei Enjoy 20s u prodaji će se pojaviti 7. kolovoza i nimalo ne sumnjamo kako će izazvati veliki interes korisnika. Najprije dolazi na tržište Kine, a cijena uređaja iznosit će nešto više od 300 dolara (ovisno o modelu koji izaberete).

Piše: M.Ž.


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular