Konami, japanska kompanija koja je na zapadu najpoznatija po razvoju franšiza Metal Gear Solid, Silent Hill, Pro Evolution Soccer i Castlevania, očito se upustila u posao proizvodnje gamerskih računala. Japanski outlet PC Watch je izvijestio da je njihova linija gaming računala Arespear otvorena za predbilježbu, a cijena se kreće oko 184 800 YEN (oko 1760 USD), a navodno ih očekuje isporuka u rujnu.

Ne mogu reći da sam ljubitelj dizajna ovih računala. Njihovi glomazni koferi izgledaju kao da je netko ubacio malu bombu u Mac Pro, a napajaju ih Intelovi procesori 9. generacije. Inače, njihove specifikacije izgledaju sasvim pristojno. C300 s osnovnim komponentama košta oko 184 800 YEN (oko 1760 USD), a dobivate Intel i5-9400F procesor, Nvidia GTX 1650 grafičku karticu, 8 GB RAM-a i 512 GB prostora za pohranu.

ARESPEAR

Ako želite nešto bolje, za 316 800 YEN (oko 3017 USD) imate C700, a uz njega dobivate vodeno hlađeni Intel i7-9700 s Nvidia RTX 2070 Super grafičkom karticom i 16 GB RAM-a, te dodatnih 1 TB prostora za pohranu na tvrdom disku. Konačno, tu je i C700 Plus koji košta 338 800 YEN (oko 3227 USD) koji ima iste karakteristike kao i obični C700, ali ima prozirnu bočnu ploču i RGB osvjetljenje.

Ne treba nas iznenaditi to što Konami nastavlja s drugim stvarima osim razvijanjem novih nastavaka u svojim franšizama s obzirom na nedavnu povijest. Prije pet godina, izvršni direktor tvrtke Konami Digital Entertainment je rekao da je tvrtka skrenula pažnju s AAA igara na konzolama u korist mobilnih igara, a godinu dana kasnije kompanija je kritizirana zbog ponovnog redizajniranja odabranih isječaka s jedne od najvećih igara ikad napravljenih, Metal Gear Solid 3.

Čini nam se da je tvrtka odlučna u tome da proizvodi sve osim novog nastavka igre Metal Gear Solid ili Silent Hill, iako i proizvodnja gaming računala nije loš izbor, posebno otkad, kako PCGamer izvještava, PC igre postaju sve popularnije u Japanu.

Još uvijek nema riječi o tome planira li Konami svoja gaming računala za igranje plasirati na tržišta izvan Japana.

Piše: A. M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here