PočetnaMobyPametni telefoniSamsung bi mogao riješiti svoje probleme s preklopnim telefonima koristeći preklopne baterije

Samsung bi mogao riješiti svoje probleme s preklopnim telefonima koristeći preklopne baterije


Samsung je podnio patent za presavijanje baterijskih ćelija što bi moglo pomoći kod jednog od problema sa sklopivim telefonima, kako pakirate bateriju. Patent koji je otkrio LetsGoDigital prikazuje bateriju kojoj je, umjesto da se dijeli u odvojene ćelije, pridružen fleksibilan segment. To će dizajnerima omogućiti da baterija prolazi kroz šarku, a ne da imaju odjeljke baterija u svakom dijelu uređaja.

Ono što je zanimljivo kod ovih patenata je da oni ilustriraju ovu tehnologiju baterija s nekoliko različitih dizajna telefona, jedan sličan Samsung Galaxy Fold-u od kojeg očekujemo da će druga generacija biti lansirana u kolovozu 2020. godine i mogućnost trostrukog presavijanja je mnogo kompaktnije, ali ipak može preklopiti bateriju kroz sve šarke.

Patent uključuje mnoštvo tehničkih detalja o bateriji i nema naznake kada bi se to moglo ugraditi u budući uređaj, ali moguće je da će Samsung ovu tehnologiju koristiti ne samo za svoje uređaje već za stvaranje baterija za druge proizvođače i različite dizajne pametnih telefona.

Ono što bi to trebalo omogućiti je bolje korištenje prostora unutar uređaja. U pametnom telefonu se ističe prostor s puno hardvera koji treba upakirati. Korištenjem ove vrste sklopivih baterija se može omogućiti Samsungu da poveća ukupni kapacitet baterije za bolju izdržljivost ili da smanji ukupni volumen koji baterija zauzima, omogućavajući više prostora za ostale komponente.

S ovakvih patentom nema naznake kada bi mogao biti komercijalno spreman za upotrebu, ali on nam barem daje uvid u neka područja koja Samsung istražuje za buduće sklopljive telefone.

Piše: A. M.


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular