Gmail dobiva ogroman redizajn kako bi više funkcionirao kao Slack.

Slack se vjerojatno pokrenuo sa svrhom zamjene e-pošte na radnom mjestu, ali u posljednje vrijeme Google uzvraća pokušavajući vratiti e-mail nazad umjesto Slacka. Nakon curenja informacija ranije tijekom dana, Google je danas potvrdio da kompanija planira najveće redizajniranje Gmaila ikad integrirajući svoje razne alate usmjerene na rad poput Google Chat, Meet i Rooms pravo u nevjerojatno popularnu uslugu e-pošte.

Gmail

U objavi na blogu Google kaže da je njihov cilj produbiti integraciju, to su tri glavna koraka komunikacije: E-pošta, chat i video. Budući da je e-pošta središnja za toliko naših poslova, kompanija je odlučila dublje integrirati svoje ostale usluge u Gmail. Tvrtka je već uvela Google Chat na radnu površinu i olakšala pridruživanje sastancima izravno preko telefona. Uskoro ćete moći održavati razgovore s Google Chatom izravno iz Gmail aplikacije na svom Android ili iOS uređaju.

Gmail

Google također do nosi dublju integraciju Diska u razgovore, omogućujući vam izravan pristup i uvoz dokumenata i dosadašnjih zadataka. Također možete stvoriti sobe s osobama izvan vaše tvrtke, dodajući malo inter-organizacijske funkcionalnosti koju je Slack najavio prošlog mjeseca. Budući da je Google Chat integriran u Gmail, to znači da možete upravljati velikim projektima, a da nikada ne morate napustiti Gmail.

Google kaže da će vam daljnja ažuriranja omogućiti:

  • Prosljeđivanje Chat poruke u primljenu poštu
  • Pretraživanje poruka iz Chata izravno s Gmaila
  • Prikvačite sobe kako biste ih lakše pronašli
  • Postavite svoj status na „Ne uznemiravaj“ (DND)
  • Obavijesti o uredu
  • Zabrana izbačenim članovima ponovni ulaz na sastanak bez poziva
  • Odlučite koji sudionici sastanka mogu razgovarati ili prezentirati
  • Kasnije ćete moći primati pozive sa slike u slici iz Gmaila
  • Pristupite Google Meetu iz Google dokumenata

Kao netko tko dnevno provodi sate u Gmailu, uvijek cijenim dodatnu funkcionalnost. S druge strane, nisam siguran da želim da sve Googleove usluge upadaju u moju e-poštu ako mi ne trebaju.

Morat ćemo vidjeti nakon što se značajke zaista uvedu. Ažurirana će u početku biti dostupna samo kao pregled za korisnike G Suitea koja će započeti kasnije ovog tjedna, a široko će se predstaviti korisnicima G Suitea za kraj godine. Još nema riječi o tome kada će se ili hoće li se slične značajke pojaviti na potrošačkoj verziji Gmaila.

Piše: A. M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here