Putovanje na Mjesec do sada je bilo rezervirano isključivo za astronaute koji su se na to pripremali godinama i koji su bili spremni istražiti prostranstva koja mjesec nudi. No, prije koju godinu Elon Musk javnosti je predstavio ideju u kojoj je prezentirao kako će u budućnosti biti moguće turistički posjetiti mjesec.

Iako su tada svi bili vrlo skeptični prema toj ideji, jasno je kako je neumorni Musk radio na uređajima i pripremio letjelicu koja će zbilja ljude poslati na turistički obilazak mjeseca.

Povijesni trenutak turističkog posjeta ljudi mjesecu trebao bi se dogoditi već krajem 2018. godine. Dvoje sretnika tada će poći na avanturu života i tako ispisati novu stranicu povijesti. Ovo će zasigurno biti veliki događaj, koji će pokrenuti jednu novu eru kada su svemirske misije u pitanju.

Za sada znademo jako malo o cijelom događaju. Jasno je kako će na put krenuti dvoje turista, koji su za taj put izdvojili i nekoliko milijuna dolara. Jasno, putovanje na mjesec jest skupo, pa si ga mogu priuštiti samo oni dubljeg džepa.

Identitet osoba za sada nije poznat, no Musk je jednom prilikom izjavio kako se tih dvoje putnika međusobno ne pozna i kako ne dolaze iz Hollywood-a. Špekulacije kako će neka filmska zvijezda poći na turistički obilazak mjeseca, pale su u vodu.

Bilo kako bilo, kraj 2018. godine donosi nam povijesni trenutak. Vjerujemo kako ćemo do tada imati i puno više informacija o samim putnicima, kao i o putovanju.

Piše: D.Ž.

Komentiraj