Na Mobile World Congressu u Barceloni predstavljeno je mnogo novih zanimljivih uređaja, dio kojih će zasigurno postati popularan među korisnicima. No, kako to obično biva, među uređajima nađu se i oni koji pokupe veliku pažnju ne toliko zbog svoje inovativnosti, već zbog samog koncepta i izgleda. Jedan od takvih uređaja je i pametni telefon Darling koji je stvoren u kineskoj kompaniji ProTruly.

Iako o kompaniji ProTruly ne znamo mnogo i gotovo da nikad ništa nismo ni čuli, ovog su puta uspjeli skrenuti pažnju na sebe na velikom sajmu i to bi im zasigurno moglo koristiti u budućnosti.

Protruly Darling VR

 

Njihov pametni telefon Darling sve je samo ne uobičajen pametni uređaj na kakve smo do sada navikli. Zanimljivo, kompanija je ovaj telefon na sajmu prezentirala pod sloganom ‘prvi stvarni VR pametni telefon na svijetu’. Ovu tezu potkrijepili su činjenicom kako za korištenje virtualne stvarnosti nije potrebno ništa drugo do li ovaj pametni telefon.

Posebnost ovog uređaja je što na sebi ima kameru od 360 stupnjeva putem koje se mogu snimati upravo video uradci od 360 stupnjeva. Za kompaniju je to bilo dosta da proglasi ovaj uređaj istinskim prezenterom virtualne stvarnosti.

No, ima Darling još nekoliko posebnosti, među kojima vrijedi istaknuti dio kućišta koji je izrađen od zlata, te čak četiri dijamanta koji su ugrađeni i time pridodaju na ljepoti ovog uređaja.

 

Piše: D.Ž.

Komentiraj