Još se mnogi od nas sjećaju kako je Amazonovo uključivanje na tržište pametnih telefona neslavno propalo. Pametni telefon Fire doživio je potpuni fijasko nakon što je bilo određenih problema s korištenjem samog telefona, ali i zbog cijene koja je bila poprilično visoka. No, iako smo mislili da je Amazon jednom za svagda odustao od proizvodnje pametnih telefona, stižu nam informacije da se Amazon ponovo želi okušati u tom segmentu.

Ovog puta, čini se da je Amazon odabrao potpuno drugačiju taktiku. Na to sugerira i samo ime telefona koji je ovog puta nazvan Ice, za razliku od svoje ‘prethodnika’ Fire-a. Ciljano tržište Amazona ovog puta će biti tržište u razvoju, a kod toga posebno mislimo na Indiju. Cijena uređaja umjesto astronomski visoke, ovog će puta biti minimalna, a kako pišu poznati portali telefon će u potpunosti djelovati na Android sustavu.

Što se tiče samih karakteristika uređaja, one će ipak biti na zadovoljavajućoj razini bez obzira na cijenu koja bi mogla iznositi i manje od 100 dolara. Ice uređaj imat će zaslon veličine 5.2 ili 5.5 inča, a radit će na procesoru Snapdragon 435. Uređaj bi trebao imati 16GB prostora za pohranu podataka, a u radu će pomagati 2GB radne memorije.

Iako je mnogima još uvijek nejasno zašto Amazon ponovo ide na tržište pametnih telefona, čini se kako je stvar već u potpunosti finalizirana. Naime, prema pisanju medija telefon će se na tržištu pojaviti već krajem ove godine. Tko će sve moći kupiti ovaj uređaj i da li će biti dostupan i izvan Indije, trebali bismo saznati već za koji mjesec.

Piše: M.Ž.

Komentiraj