You Tube je idealan izvor zabave. Danas gotovo da i nema osobe na svijetu koja se barem malo razumije u tehnologiju, a da nije barem čula za You Tube. Bilo da želite gledati neki video-isječak, spot, pogledati neki film ili seriju ili ako pak želite učitati neki svoj video-isječak, You Tube je za to savršeno mjesto.

No hajde da se vratimo malo u povijest. You Tube je nastao sada već davne 2005. godine (i to na Valentinovo) kao projekt, osmišljen od strane nekolicine ljudi, među kojima su najistaknutiji bili – Chad Hurley i Steve Chen (obojica njih su bili bivši zaposlenici tvrtke PayPal). Prvi video sadržaj koji je postavljen na You Tube bio je postavljen 23. travnja 2005. godine. Te 2005. godine počelo je – vrijeme You Tubea. Danas, prema istraživanjima tvrtke Nielsen/NetRatings You Tube mjesečno posjećuje otprilike oko 30 milijuna korisnika.

U posljednjih nekoliko godina You Tube se potrudio maksimalno pratiti trendove u vezi unaprijeđenja rada svoje stranice. To se vidi po tome što gotovo svake godine ili svakih nekoliko mjeseci You Tube dobiva raznorazne nedogradnje koje su tu da bi se funkcionalnost i kvaliteta pružanja usluga objedinila i povećala na najvišu moguću razinu.

 

Prelazak na mobilne uređaje i dostupnost sadržaja ”na dlanu”


Prelaskom na mobilne uređaje, prije nego što su ”pametni” uređaji postali toliko zastupljeni kao što je danas slučaj, You Tube se uspio proširiti na još veći broj korisnika nego što je to bio slučaj prije. Izradom i implementacijom svoje You Tube aplikacije korisnici mobilnih uređaja su bez problema mogli otići na You Tube kanale po želji i to samo klikom na aplikaciju koja se nalazila na njihovim uređajima.

Više nije bilo potrebno upaliti računalo i otići na You Tube preko računala (iako je kvaliteta slike i zvuka na računalima, sve do dolaska pametnih uređaja i do unaprijeđenja You Tubea na Androidu). To je korisnik mogao učiniti preko svog mobitela.

Puno toga se promijenilo od 2005. godine, godine u kojoj je YouTube (iako ne u obliku koji nam je danas poznati) i službeno počeo s radom, pa do današnjih dana. YouTube je prošao kroz mnoge procese izmjena, dorada, prerada, modernizacije, sve kako bi se pratili najmoderniji trendovi. S vremenom, rad YouTubea se poprilično modernizirao do te mjere da je danas život modernog korisnika multimedijalnih internetskih sadržaja gotovo nemoguć bez YouTubea.

 

youtube besplatno skidanje glazbe

 

YouTube – mjesto gdje se mogu pronaći i skinuti najbolje melodije

Dosad su korisnici itekako shvatili da YouTube nije samo mjesto na kojemo se mogu gledati različiti sadržaji. Radi se o internetskoj stranici koja je prepuna sadržaja od kojeg korisnik može naučiti i puno toga novoga. No, osim toga što je YouTube izvrstan izvor puno korisnog sadržaja, ono čega je YouTube isto tako izvor je nešto što svi mi volimo u manjoj ili većoj mjeri – glazba.

Jedna od najvažnijih ”svrha” YouTubea jest to što je You Tube odličan izvor velikog broja pjesama i videa. Neki korisnici su pronašli određene načine kako da skinu taj video ili glazbeni sadržaj na svoje uređaje. Često je naime slučaj da takvi načini skidanja sadržaja nisu baš legalni, što nije dobro iz više razloga. Dobra stvar jest da postoje načini skidanja YouTube sadržaja koji osim što su u cijelosti legalni, su isto tako i besplatni. O kakvim načinima se ovdje radi – pročitajte u nastavku!

 

YouTube Audio Library

 

Skinite svoje omiljene pjesme, bilo kada i bilo gdje!

YouTubeova Audio knjižnica (ili YouTube Audio Library) koja je pokrenuta 2013.godine u sebi sadrži više od 1000 pjesama koje su potpuno besplatne. Zahvaljujući našim vještinama izrade i osmišljavanja pjesama i videa, trebalo kvalitetne mogućnosti skidanja za pozadinsku glazbu. Bez obzira radi li se o učitavanju na You Tube ili o kreiranju privatnog videa, pozadinska glazba je ono što daje razliku.

Kanal zasada odašilje pet puta iznad svog uobičajenog i početnog broja. Sve pjesme su pjesme visoke kvalitete od 320 Kbps koje uključuju ”royalty-free” licencu.

Svaki korisnik se može ulogirati u kanal korištenjem vlastitog Google ID-a ili korisničkog računa. Na taj način korisnik ostvaruje bolji i kategorizirani pregled kolekcije preko Creator’s Studio-a. Sučelje i filteri olakšavaju pregledavanje kroz dostupne pjesme, kao i kroz žanrove glazbe koja se nalazi ponuđena na kanalu.

 

YouTube-Free-Music

 

  1. Idite na Creator Studio – create – Audio Library.
  2. Koristite prozire koji se nalaze na vrhu stranica da biste odabrali između besplatne glazbe (Free music) ili zvučnih efekata (Sound effects). Mjerač koji se nalazi do pjesama označava koliko je neka pjesma popularna (ili je li uopće popularna). Mala ikona označava ono što je zajedničko kojoj od tih pjesama.
  3. Sve pjesme možete sortirati i poredati prema nekoliko parametara, kao što su žanr, instrumenti koji su korišteni u pjesmi, raspoloženje koje neka pjesma izaziva, trajanje pjesme. Klikom na strelicu počinje skidanje pjesme.
  4. Radi lakšeg pristupa u budućnosti, odaberite zvjezdicu i na taj način dodajte neku od pjesama u vaše favorite.

 

Dok budete pregledavali pjesme i dok budete slagali svoju vlastitu listu omiljenih pjesama naići ćete na popularne pjesme. YouTube svojim korisnicima dopušta i monetiziranje pjesama putem vlastitih projekata koje korisnik može pokrenuti.

 

youtube donwload glazbe

 

Najbolji izvor besplatne glazbe koja je dostupna za skidanje

Svaki način koji korisniku omogućuje slobodan izvor medija koji su dostupni za skidanje, mediji kao što su video-isječni, filmovi, epizode serija ili pjesme je kao da ste naišli na zlatni rudnik. No kada se radi o Googleu, stvari postaju još bolje. Kod Googlea se ne trebate brinuti da će postojati nekakvo ograničenje o korištenju, a uz to svaka pjesma se može iskoristiti na najbolji mogući način, ovisno o preferencama korisnika i o tome za što vam koja pjesma ”treba.”

Skidanje pjesama i videa sa YouTubea je nešto što velik broj korisnika radi barem povremeno. Jesu li te metode legalne ili ne, u to neću ulaziti, no dobro je za znati da postoji i potpuno legalan način skidanja pjesama, iako se možda radi o metodi koja nudi ograničeniji broj pjesama od stvarnog broja.

Jeste li vi dosad skinuli koju pjesmu na ovaj način i iskoristili je za neki ozbiljan projekt ili pjesme najviše skidate zbog zabave? Svoja mišljenja nam slobodno napišite u komentarima ispod!

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here