Iritira li vas kada dođete na neki portal, odnosno web stranicu, pa se automatski pali video i pokreće glasan zvuk s dotičnog video uratka? Mnogi od nas svakodnevno se susreću s tim problemom, no tek rijetki znaju kako za takvo što postoji i rješenje. Google Chrome u svojim osnovnim postavkama nudi mogućnost isključenja zvuka za pojedinu web stranicu na samom tabu. Dakle, ako želite da stranica ne proizvodi zvuk, jednostavno kliknete desnom tipkom miša na tab te web stranice i upalite opciju ‘Isključi zvuk stranice’.

No, to je samo privremeno rješenje, jer se zvuk ponovo pali kada sljedeći put učitate tu istu stranicu. Dakle, ova opcija nije nekakvo rješenje koje bi moglo jednom za svagda pogasiti zvuk s pojedinih web stranica. Google je uvidio da korisnici žele i takvu opciju, pa trenutno razvijaju sustav zahvaljujući kojem bi korisnici mogli jednom za svagda utišati zvukove na pojedinim web stranicama.

Zanimljivo, ovo rješenje se već nalazi u beta fazi i pojedini korisnici mogu ga koristiti. Dakle, ovom opcijom dajete sebi mogućnost da utišate zvuk stranice bez obzira na to koliko često otvarate neku stranicu. Zvuk će biti ugašen tako dugo, dok u postavkama ponovo ne namjestiti kako želite da stranica ispušta zvukove.

Iako se ne radi o nekoj značajnijoj promjeni, vjerujemo kako će mnogi korisnici biti oduševljeni ovom mogućnosti Google Chroma. Vjerujemo kako će ova opcija uskoro izaći iz beta faze, ta kako će postati dostupna svima korisnicima popularnog web pretraživača.

Piše: D.Ž.

Komentiraj