Lajkanje nam je ušlo toliko pod kožu, da je postalo sastavni dio naše svakodnevice. Gotovo da nema dana kada se ne spojimo na Facebook i nekome podarimo lajk zbog sadržaja koji je podijelio. No, već se godinama vode polemike da li bi Facebook trebao uvesti i dislike, kao kontru od najvažnije funkcije Facebooka.

Nedugo toga Facebook je uveo reakcije, koje su upotpunile spektar mogućnosti koje korisnik može pridijeliti postu. No, iako je dodano čak 6 reakcija, među njima se nije našao i dislike. Mnogi korisnici to zamjeraju Facebooku, a Facebook s druge strane sebe brani kako bi uvođenje dislikea dovelo do širenja mrženje na Facebooku.

Mnogi su se analitičari složili s tom tezom i jasno je da Facebook nikako ne želi postati mreža na kojoj će se širiti negativne vijesti i mržnja.

Čini se kako je Facebook počeo slušati svoje korisnike što se tiče dislikea, pa bi tako korisnici uskoro mogli dobiti opciju dislajkanja – ali unutar Messengera. Za sada ova se opcija neće pojaviti i na news feed-u, ali s obzirom na smjer u kojem se ide ni ta opcija nije isključena u budućnosti.

U novoj nadogradnji Messengera mogle bi se tako uz lajk pojaviti i neke druge reakcije (sretni, tužni, ljutiti smajlić), ali i opcija palca dolje. Je li končano došlo vrijeme da Facebook uvede dislike?

Piše: D.Ž.

Komentiraj