Prije koji mjesec pisali smo o tome kako je Nintendo Switch konzola postigla vrlo zapažene rezultate na tržištu. Iako će mnogi reći kako je danas teško pridobiti svoju poziciju na tržištu igraćih konzola pored PlayStationa i Xboxa, kompaniji Nintendo to gotovo uvijek pođe za rukom. Ono što odlikuje ovu kompaniju jest inovativnost i težnja za novostima u svijetu igara, a to igrači redovito prepoznaju i nagrađuju kupnjom.

Nintendo Switch nije obična konzola, jer se može koristiti u različitim prilikama i na razne načine. Može se igrati kao mobilna platforma, ali se može spojiti i na TV pa koristiti na velikom zaslonu. Upravo je to jedna od ključnih činjenica koja je privukla korisnike ka kupnji. No, nakon dobrih poslovnih rezultata, obično slijedi razdoblje stagnacije. Nintendo to želi spriječiti i želi potaknuti ljude da i dalje kupuju i koriste Nintendo konzole. Najnovija ideja koje bi trebala potaknuti takvo što, omogućit će samim korisnicima da programiraju igre prema vlastitim željama.

Programski jezik Fuze BASIC uskoro bi se trebao pojaviti dostupan na konzolama Switch. Ova inovativna i zanimljiva inačica programskog jezika BASIC stvorena je od strane kompanije Fuze Code Studio, a trebala bi omogućiti totalnim laicima da programiraju svoje igre. Dakle, uskoro će korisnici Switch konzole imati mogućnost programiranja vlastitih igara, ali na jedan inovativan, jednostavan i zabavan način.

Piše: M.Ž.

Komentiraj