Ljeto se primaklo svome kraju. Temperature su pale, učenici su već odavno sjeli u školske klupe, godišnji odmori su gotovi, sve se polako vraća u ”normalu.” Prošli mjesec kada smo više bili zauzeti odmorima na plažama, kupanjima u moru, bazenu nego igranjima igara nije bio toliko aktualan što se tiče gaminga. Iako je i prošli mjesec bio obilježen nekim kvalitetnim naslovima, kao što je recimo Sonic Mania ili Hellblade: Senua’s Sacrifice,ovaj mjesec bi trebao, barem što se naslova tiče, biti još privlačniji.

 

Sonic Mania

 

S obzirom da rujan označava  i kraj ljeta, toga su itekako svjesni i developeri igara. Imajući to na umovima, developeri se u rujnu odlučuju za polagano ”upoznavanje” igraćeg svijeta sa svime onime što korisnike očekuje u nastavku godine, što kulminira u prosincu. Što je to što nas sve očekuje ovaj mjesec?

Prva od stvari koje su mnogi priželjkivali je Destiny 2, igra razvijena kao hibrid FPS-a i RPG-a. Osim toga tu je i Divinity: Original Sin 2 – igra koja će oduševiti sve ljubitelje RPG naslova. Tko se sjeća legendarnog naslova za Super Nintendo – Metroid? Za nostalgičare tu je Metroid: Samus Returns – reizdanje klasika sa starih konzola.

Sve u svemu, u nastavku ćemo nešto reći o naslovima igara u kojima će igrači uživati u rujnu. Bez obzira jeste li tek nedavno kupili novu Nintendo Switch konzolu ili ste u potrazi za nekom dobrim naslovom za PS4 ili Xbox One, o nastavku članka će se od igara za svakoga pronaći ponešto. Igre koje ćete poželjeti igrati u rujnu – slijede u nastavku.

 

Destiny 2

 

Destiny 2

 • Izlazi: 06.09.2017.
 • Platforme: Xbox One i Playstation 4

Nastavak igre Destiny se odvija godinu dana nakon ekspanzija originalne igre. I u novom nastavku igrači će imati prilike spasiti svijet od nove izvanzemaljske prijetnje koja prijeti cijelom čovječanstvu.

Ono što se igračima svidjelo još od prvog nastavka je odlična implementacija i kombinacija dvaju pomalo suprotnih stilova i žanrova igara: RPG-a i FPS-a. Kao i u prvom nastavku, i Destiny 2 će igračima omogućiti i kooperativan i single player način igranja, kao i borba ”jedni protiv drugih.”

 

Rayman Legends Definitive Edition

 

Rayman Legends Definitive Edition

 • Izlazi: 12.09.2017.
 • Platforme: Nintendo Switch

Rayman kao igra i igrivi lik je poznat starim igračima još od vremena Playstationa 1 (ili PSX/PSOne-a), dok je Rayman Legends postao i ostao poznat po tome što je bio odličan side-scroller koji je u sebi objedinjavao odličnu skupinu likova, vrlo dinamične nivoe te prekrasne i nevjerojatne kombinacije boja koje su u kombinaciji sa Raymanovim ”šarmom” privukle velik broj igrača.

Ovog mjeseca Rayman Legends dolazi na Nintendo Switch konzole, što je odlična vijest za sve igrače koji su već upoznati s Raymanom. Reizdanje na Switchu će donijeti isto ”local-co-op” za čak četiri igrača, tonu novih i starih levela i dinamiku igre zbog koje je Rayman postao i ostao to što jest.

 

Divinity Original Sin II

 

Divinity: Original Sin 2

 • Izlazi: 14.09.2017.
 • Platforme: Windows računala

Divinity: Original Sin 2 je RPG igra s koja je smještena u svijet Divinity u kojemu je glavna zadaća igrača – protagonista preuzeti ulogu čarobnjaka koji je prognan iz vlastitog svijeta.

Prilikom rješavanja questova i zadaća igrači će moći dobiti pomoć drugih igrača ili od NPC likova iz igre, o čemu najviše i ovisi kako će priča dalje teći. Odličan replay value (ili vrijednost ponovnog igranja), odličan gameplay i puno zabave za sve istinske ljubitelje RPG naslova je ono što nam obećaje drugi nastavak ove igre.

 

Metroid Samus Returns

 

Metroid: Samus Returns

 • Izlazi: 15.09.2017.
 • Platforme: Nintendo 3DS

Nakon popriličnog neuspjeha kojeg je Metroid doživio sa svojim Metroidom: Other M i ništa većim uspjehom Metroida Prime: Federation Force, mnogi ljubitelji ovog sada već i kultnog naslova su se počeli bojati da Metroid jednostavno više nikada neće u sebi sadržavati onaj stupanj igrivosti kojega se i najstariji fanovi sjećaju još od vremena Super Nintenda i ondašnjeg uspjeha.

No, na iznenađenje mnogih, Nintendo je odlučio na tržište izbaciti još jednu Metroid igru. Radi se o Metroid:  Samus Returns, igri koja je bila najavljena na ovogodišnjem E3 sajmu. O čemu se točnije radi? Radi se o reizdanju klasika sa GameBoy konzole, s time da će ovo reizdanje izaći za 3DS konzolu, a ne za Nintendo Switch (kako su se neki možda nadali).

Metroid: Samus Returns bi trebao Metroid vratiti u vrijeme ”stare slave” i u vrijeme kada je tada 2D side-scrolling bio alfa i omega mnogim gamerima. Hoće li u tome uspjeti ili neće, vidjeti ćemo nakon što se igra i službeno pojavi na tržištu.

 

Marvel vs. Capcom Infinite

 

Marvel vs. Capcom: Infinite

 • Izlazi: 19.09. (SAD i Europska Unija), 21.09. (Japan)
 • Platforme: Playstation 4, Xbox One i Windows računala

Marvel vs. Capcom: Infinite je novi po redu i još k tome ”neograničeni” nastavak sada već kultne Marvel vs. Capcom tučnjave. Novi nastavak ne nosi bez razloga ime ”Infinite.” Naime, nova igra bi gamerima trebala pružiti mogućnost izvođenja gotovo pa ”neograničenog” broja comboa, s time da će igrači u ovome nastavku moći povezati dva igriva lika, a ne tri kao što je to bio slučaj u proteklom nastavku.

Još jedna novina je uvođenje Infinity Stone-a iliti kamenja koje će svakom igrivom liku davati dodatne, jednistvene mogućnosti koje će biti svojstvene svakom liku i koje će davati, uz uobičajene i neke nove poteze.

 

NBA 2K18

 

NBA 2K18

 • Izlazi: 19.09.2017.
 • Platforme: Windows računala, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch

NBA 2K18 je najnoviji Nba naslov koji nas očekuje ove godine. Kao i svaki novi NBA naslov, i ovaj će svoje ljubitelje očarati ponekim novim trikom i pokretima. Nadalje 2K18 donosi mogućnost kompetitivnog igranja na način da korisnik igra sa predefiniranim rosterom igrača ili da si sam složi svoju ekipu.

MyCareer, ili mod karijere koji je već neko vrijeme poznat u 2K naslovima, i ove godine dolazi sa nekim tweakovima i poboljšanjima koja bi ”Moju karijeru” u NBA svijetu trebala učiniti što bližoj onoj pravoj. Ako želite voditi vlastiti tim, tu dobro poznati modovi- MyTeam, MyGM i naravno MyLeague mod (nešto kao Master Liga u PES-u).

 

Pro Evolution Soccer 2018 (PES 2018)

 

Pro Evolution Soccer 2018 (PES 2018)

 • Izlazi: 12.09.2017.
 • Platforme: PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Windows računala

Rujan je svake godine već tradicionalno rezerviran i za novi ”nastavak” PES-a ili Konamijeve nogometne simulacije Pro Evolution Soccer, tako da niti ove godine nije ništa drugačije od proteklih. PES 18 će biti po redu 17. nastavak igre s kojim Konami već godinama uveseljava sve ljubitelje One Koji Misle Da je PES Bolji od FIFA-e (a takvih ima jako puno, bez obzira na sve usputne prepreke i neuspjehe s kojima se PES susreo).

Što je novo? Uz standardna svakogodišnja poboljšanja u grafici i pokušaju da se ”onaj osjećaj” sa stadiona prenese i na zaslone, možda jedna od najvećih novina koje smo zasad mogli iščitati iz novog PES-a je novi Ultimate Team mod – mod koji će u sebi uključivati mogućnost igranja s mnogim legendarnim igračima koji su obilježili svijet nogometa kao i nekim iznenađenjima.

Piše: I.H.

Komentiraj