Prema najnovijim informacijama koje su nedavno osvanule na internetu, izgleda kako Microsoft užurbano radi na poboljšanjima u pogledu Windowsa 10!

Na internetu su naime osvanule obavijesti i informacije u vezi toga kako tvrtka traži nove članove za svoj tim koji je zadužen za razvoj povezivosti aplikacija.

Detaljniji uvid i to o čemu se radi i što je ono što Microsoft pokušava govori u prilog tomu da tvrtka traži stručnjake koji bi radili na poboljšavanju postojećih i osmišljavanju novih mogućnosti za Windows 10, ali isto tako i za nadolazeći Windows 10X operacijski sustav.

Sve u svemu, ako Microsoft krene u ono što želi započeti, nije nemoguće da bismo kroz nekoliko mjeseci (nadamo se što prije!) mogli konačno vidjeti poboljšanja u vezi nekih mogućnosti te ono što se jako nadamo, otklanjanja barem nekih od problema koji muče korisnike i s kojima smo bili blagoslovljeni u posljednjih nekoliko mjeseci.

Sve ovo mogli bi značiti i da Microsoft traži načine kako bi napravio svojevrstan ”overhaul” ili totalnu promjenu načina kako Windows 10 pohranjuje podatke i informacije u svoje direktorije. Samim time, Windows 10 bio bi brži, a nadam se i pouzdaniji te sigurniji za korištenje.

Kako ste dosad zadovoljni sa tražilicom unutar Windowsa 10? Pronađe li Windows brzo ono što ste utipkali u tražilicu ili mu za to treba ponekad i ”previše” vremena? Iskustva su podijeljena. No svaka poboljšanja, čak i u pogledu poboljšanja pronalaženja podataka i pohrane istih bit će dobrodošla.

 

Unaprijeđen sustav obavijesti unutar Windowsa 10

Još jedna od stvari u vezi kojih bi Microsoft mogao uložiti više pozornosti u budućnosti su i obavijesti. Način kako Windows 10 odrađuje obavijesti je, u najboljem slučaju, u redu, no mogao bi biti puno bolji. Microsoft je u svojoj objavi naznačio kako je poboljšavanje sustava obavijesti još jedna od stvari na kojoj će tvrtka raditi u budućnosti, ne bismo li dobili još bolji, brži i ispoliraniji Windows 10.

Brzina i pouzdanost ogledaju se i kroz mogućnosti međusobnog slanja i primanja datoteka između dvaju računala ili između jednog računala i internetskog primatelja. Microsoft je navodno i toga postao svjestan te bi novi tim stručnjaka u budućnosti trebao poboljšati i ovaj segment korištenja sustava.

Tražilica i sustav obavijesti unutar Windowsa 10 dvije su mogućnosti koje se možda najviše koriste. To znači da bi te dvije mogućnosti, ukoliko se na njima poradi i ukoliko Microsoft zaista ispuni svoja obećanja, mogle donijeti značajna poboljšanja u vezi samog korištenja Windowsa 10 i korisnikovog iskustva.

 

Može li Microsoft ostvariti svoja obećanja?

Ono što svi mi koji koristimo Windows 10 i koji (još uvijek) ne želimo prijeći na Linux, želimo od Microsofta jest da barem dio svojih obećanja konačno počne ispunjavati. Može li to Microsoft? Iskreno, pričajući sa drugim korisnicima, mišljenja su da bi mogao kada bi tvrtka imala sposobne i stručne ljude (što bi i trebala imati, budući da traže nove stručnjake za svoj novi tim).

Hoće li Microsoft ispuniti barem dio svojih obećanja? Ne znamo. Voljeli bismo. Kada bi nova KB nadogradnja donijela barem neka od spomenutih poboljšanja (i kada bi otklonila barem neke od postojećih grešaka), nitko od korisnika ne bi bio sretniji.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here