Gotovo svaki iole ozbiljniji PC korisnik danas na svoje računalo gleda kao na sredstvo ulaganja, a ne samo razonode. Zbog toga nam često na desktopu dobro dođu programi koji će sustav održavati, poput antivirusa, kao i dosta drugih svrsishodnih programskih alata. Međutim, što se događa jednom kada desktop prenatrpamo? Pronašli smo nekoliko aplikacija koje će spasiti stvar.

SideSlide

Aplikacija koja već gotovo deset godina spašava od svakodnevne neurednosti još uvijek je velika u očima brojnih kritičara. SideSlide funkcionira na temelju virtualnih ladica, u koje možete smjestiti sve sadržaje s desktopa, te tako organizirati datoteke na pravi način. Cijeli projekt naziva se Workspace – radni prostor koji možete selektirati prema kraticama, naredbama, fotografijama, bilješkama, RSS-ovima, web adresama i kontejnerima.

Iako je SideSlide staromodan u usporedbi s drugima, i dalje služi svrsi

Nimi Places


Kada pričamo isključivo o Windowsima, najbolje rješenje za uređen virtualni prostor jest Nimi Places. Prilikom smještanja sadržaja u kontejnere, datoteke i mape mogu se nalaziti na više lokacija, a prikazivat će se kao sličice ili thumbnail. Pojedine akcije možemo zakazati unaprijed, pa će aplikacija automatski sama izvršiti određeni zadatak koji smo odabrali. Nimi Places između ostalog podržava kratice za web stranice, datoteke u Photoshopu i direktorije za mape.

ViPad

Kao još jedan program koji koristi kontejnersku strukturu, ViPad sve datoteke koje je potrebno preseliti s desktopa sprema u jedan kontejner, odnosno velike tabove. U njih, pak, možete spremati sve medijske sadržaje – aplikacije, dokumente, glazbu, web poveznice, informacije s Facebooka i sl. Datoteke se mogu presložiti pomoću drag-and-dropa, pa osim faktora iznimne korisnosti, ViPad također osvaja privlačnim izgledom aplikacije.

Uz ViPad je snalaženje na desktopu puno lakše

TAGO Fences  

Najjednostavnija od ponuđenih aplikacija, TAGO Fences, nudi mogućnost pohrane više kratica i programa. Kada popis postane iznimno dugačak, pojavljuje se traka za scrollanje. Svaki se kontejner može personalizirati prema željama i ukusima korisnika.

TAGO Fences pojednostavljuje desktop do temelja

Programima za urednost ovdje nije kraj, pa svakako još proučite aplikacije Xlaunchpad te Virtual Desktops, ukoliko vas je naš popis tek zagrijao za traženje odgovarajućeg rješenja.

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here