Prosinac je, a to može značiti samo jedno: preostalo je manje od mjesec dana da vodeći svjetski proizvođači poput LG-a i Samsunga dođu u Las Vegas na izložbu najnovijih hardvera na CES-u 2020., naravno sa svim svojim proizvodima, od četkica za zube i hladnjaka pa do pametnih telefona i televizora. No, bit će tu još puno toga za izložiti i predstaviti početkom siječnja, kao npr. električna vozila, pametna odjeća, pa čak i zahode povezane na internet.

Što je CES 2020.?

CES ili “Consumer Electronics Show” je godišnji sajam koji se održava u Las Vegasu, i to na samom početku nove godine,  u siječnju, a donosi nam najnovije inovacije s prostora potrošačke elektronike. No budući da je riječ o sajmu, CES nije otvoren za javnost, pa se sudionici  moraju unaprijed prijaviti kako bi dobili poziv za Kongresni centar u Las Vegasu, gdje se sajam i održava.

Kada će biti održan CES 2020.?

CES 2020 započinje u ponedjeljak, 06. siječnja, s nizom vijesti, govora i programa. Prava zabava počinje u utorak, 7. siječnja, s otvaranjem izložbenog djela, koji će prisutnima omogućiti “igranje“ s najmodernijom novom tehnologijom. Sajam će biti otvoren do petka, 10. siječnja.

Što možemo očekivati ​​od AMD-a na CES-u 2020.?

AMD je tijekom 2019. najavio niz desktop i mobilnih CPU-a, tako da je malo vjerojatno da će ih osvježiti u siječnju. Umjesto toga, vjerojatno ćemo vidjeti nasljednika 7nm Radeon VII GPU-a koji je predstavljen na CES-u 2019., a možda i liniju vrhunskih GPU-a.

Što možemo očekivati ​​od Intela na CES-u 2020.?

Intel je dugo koristio CES za najavu svojih najnovijih čipsetova, osobito skidajući omote s prvog 10 nm CPU-a Ice Lake na CES 2019. Očekuju da će sudionici slijediti CES 2020, koristeći sajam kao platformu za najavu nekih novih, naprednijih 10 nm CPU-a. Mogli bismo vidjeti i neke svježe CPU-e kao i predstavljanje svojih najnovijih Intel Xe GPU-a.

Što očekivati ​​od LG-a na CES-u 2020.?

Lakše pitanje bi bilo. Što neće LG objaviti na CES-u 2020.? Korejska tvrtka ima dugu povijest predstavljanja svega, od pametnih perilica rublja i sustava za proizvodnju piva do zrcalnih vrata s ugrađenim zaslonima osjetljivim na dodir, kao i novih OLED televizora, koji se rolaju poput prozorske rolete oko osovine, kao i srednjeg ranga Android pametnih telefona.

Što očekivati ​​od Nvidia na CES-u 2020.?

CES 2020. ne služi samo za najave novih hardverskih postignuća: proizvođači ga koriste kako bi  predstavili i svoje inovacije. Što se tiče Nvidia-e, ona će bez sumnje uključivati ​​i demonstraciju sjajnog novog Nvidia Shield TV-a i Nvidia Shield TV Pro, koji su predstavljeni u listopadu, ali će se moći vidjeti i neke nove komponente, (čitaj: grafičke kartice).

Što očekivati ​​od Samsunga na CES-u 2020.?

Samsung je ime koje je sinonim za CES, a sam proizvođač često koristi sajam kao platformu za predstavljanje svojih najnovijih televizora, uključujući 4K i 8K televizore. Dakle, što to Samsung ima u rukavu za CES 2020.? Čini se kako će njegovo pojavljivanje biti u znaku ekrana, i to QLED televizora. Između ostalog u planu je i predstavljanje nekih novih računalnih komponenti.

Što očekivati ​​od Sonyja na CES-u 2020.?

TV, TV i još više televizora. To je ono što će Sony “baciti na stol“ na CES-u 2020., budimo realni: To je ono što je i radio u prošlosti. Možemo pretpostaviti da će u tandemu objaviti i nekoliko zvučnika Dolby Atmos, a možda, čak i nečim dodatnim, zagolicati maštu za toliko očekivani PlayStation 5 (PS5) i PlayStation VR 2 (PSVR2), tako da, ne možemo isključiti ništa kada je Sony u pitanju.

Piše: I.Z.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here