PočetnaOstaloPress ReleaseToshiba pozdravlja jubilarni 150. Svjetski dan telekomunikacijskog i informacijskog društva

Kompanija Toshiba, jedan od vodećih globalnih inovatora u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija, obilježava jubilarni 150. Svjetski dan telekomunikacijskog i informacijskog društva te ukazuje na značaj ovogodišnje teme: „Telekomunikacije i informacijsko-komunikacijske tehnologije kao pokretači inovacija“

Svjetski dan telekomunikacijskog i informacijskog društva (WTISD) obilježava se 17. svibnja, na dan potpisivanja prve Međunarodne telegrafske konvencije 1865. godine i formiranja Međunarodne telekomunikacijske unije (ITU).

Kao istaknuti član ITU, Toshiba vlastitim primjerom ukazuje na značaj i međusobnu povezanost potencijala za inovacijama i široke upotrebe telekomunikacija i informacijsko-komunikacijskih tehnologija u svakodnevnom životu i radu, a posebice u obrazovanju i razvoju.

„ICT industrija jedna je od najzaslužnijih za stvaranje drugačijeg, boljeg svijeta posljednjih desetljeća. Inovacije su i dalje glavni pokretač industrije, bez njih je razvoj društva gotovo nemoguć“, rekao je Tomislav Korenić, B2C Account Manager za Hrvatsku i Sloveniju u kompaniji Toshiba Europe.

Toshiba je prije 30 godina predstavljanjem prvog svjetskog prijenosnog računala namijenjenog masovnom tržištu pokrenula pravu lavinu razvoja u mobilnoj računalnoj industriji, a neprekidnim nizom inovativnih rješenja nastavila je poticati njenu ekspanziju. Od prvog prijenosnog računala s LCD ekranom u boji, litij-ionskom baterijom, DVD, DVD/RW i Blu-ray optičkim uređajima, do prvog prijenosnog računala s bežičnim Wi-Fi i Bluetooth povezivanjem i Eco funkcionalnosti u bliskoj prošlosti – tri desetljeća duga lista Toshibinih inovacija se nastavlja i u aktualnoj ponudi na tržištu.

„Naši proizvodi i usluge nisu samo prvijenci po funkcionalnostima, već su istovremeno pokretači i plodovi inovacija kojima neprestano širimo dostupnost, povećavamo upotrebne i štitimo ekološke vrijednosti mobilnih tehnologija. Primjerice, prijenosno računalo Toshiba Satelite Radius 11 korisnik može koristiti kroz pet različitih načina rada, dok se na ultraprijenosnom modelu Satellite Click Mini ekran u potpunosti odvaja od baze i cjelokupno računalo s tipkovnicom lakše je od 1 kg. Na snažnom poslovnom prijenosnom računalu kao što je Tecra Z40 uz jedno punjenje baterije korisnik može raditi i punih 15 sati,“ zaključuje Tomislav Korenić te dodaje: „Ususret Svjetskom danu telekomunikacijskog i informacijskog društva Toshiba je širom svijeta dosljedna u neprestanim inovacijama i ponudi rješenja koja uz stalno pomicanje granica mobilnosti može zadovoljiti potrebe i mogućnosti najrazličitijih kategorija korisnika. Naša vizija je da svakome omogućimo da uživa u koristima ICT-a i njihovom upotrebom i sam postane dio neprekidnog procesa stvaranja inovativnih rješenja – individualno i profesionalno.“

Cilj obilježavanja Svjetskog dana telekomunikacijskog i informacijskog društva je podizanje svijesti o tome da upotreba interneta, informacijskih i komunikacijskih tehnologija može uvelike doprinijeti razvoju društava i ekonomija.

Hrvatska je članica organizacije ITU od 1992. Godine.