PočetnaOstaloPress ReleaseSymantec Backup Exec 2014 hvata se u koštac s eksplozijom podataka i...

Symantec Backup Exec 2014 hvata se u koštac s eksplozijom podataka i njihovom kompleksnošću

Backup Exec osigurava do 100% bržu sigurnosnu pohranu podataka nego prije, kao i široku, fleksibilnu podršku za razne platforme, a donosi korisničko sučelje koje je lako koristiti uz mogućnost bezbolne migracije

Symantec je tržištu predstavio Backup Exec 2014, unificirano rješenje koje štiti kritične podatke te nudi moćno i fleksibilno stvaranje sigurnosne kopije kao i oporavak podataka preko hibridnih, fizičkih i virtualnih okolina. Ova najnovija verzija rješenja izgrađena je na karakteristikama i mogućnostima prethodnih verzija rješenja Backup Exec te donosi nove mogućnosti kao što su i do 100% brža1 sigurnosna pohrana i povrat podataka, integracija s Windows Serverom 2012, optimizirana vidljivost upravljanja sigurnosnim kopijama i oporavkom, povećana podrška za oblak te mogućnost bezbolne migracije i osvježavanja softvera.

Ova najnovija verzija daje mogućnost organizacijama da lako i efikasno pristupe najkritičnijim izazovima kod upravljanja informacijama u sadašnjoj eksploziji informacija. Prema predviđanjima mnogih kompanija, količina informacija će im rasti nevjerojatnim tempom u idućih godinu dana, pa je taj slobodni protok podataka stvorio ogromnu mogućnost, ali i izazove; pomalo zastrašujući i zamorni zadatak da se domisle kako sigurno pohraniti informacije razbacane po raznim platformama kao što su virtualne i fizičke okoline, što pak kombinirano s povećanjem količine nestrukturiranih podataka, smanjenom potrošnjom na IT i virtualizacijom servera ima veliki utjecaj na to kako organizacije provode sigurnu pohranu i vraćanje podataka.

Tradicionalne metode ne moraju biti dobar način zadovoljavanja potreba i zahtjeva današnjih IT odjela. Symantec omogućava organizacijama da odgovore na izazove koji prate sigurnosnu pohranu i povrat podataka tako što daje objedinjeno rješenje koje upravlja složenom konstrukcijom podataka u miješanom okruženju, omogućavajući organizacijama da troše manje vremena za informatičko održavanje, a više vremena na inovacije.

“Kod Backup Execa 2014, jasno je da se Symantec fokusirao na povratnu informaciju svojih korisnika”, kaže Nick Dalby, tehnički konzultant i voditelj za Backup Exec u Softcatu. “Najpopularnije mogućnosti iz prethodnih verzija, podrška za najnovije platforme i najnovije tehnologije, sve je to uključeno u jedan proizvod te potom temeljito testirano u beta fazi kako bi se postigla najveća moguća jednostavnost.

No, jednako tako, poboljšane osobine i robustnost osiguravaju razinu zaštite podataka u koju se korisnici mogu potpuno pouzdati”.

Ključne prednosti Backup Execa 2014 uključuju:

• Fleksibilnost: Štiti miješane, virtualne i fizičke arhitekture u jednom rješenju koje će napraviti sigurnosnu kopiju na doslovnom svakom uređaju za pohranu koje postoji i koje donosi brz, efikasan i prilagodljiv oporavak podataka.
  • Optimizirane performanse: U usporedbi s prijašnjim verzijama, ima i do 100% brže i pouzdanije stvaranje sigurnosnih kopija i deduplikaciju. To uključuje i sigurnosne kopije VMware i Hyper-V virtualnih strojeva.
  • Podrška za Windows Server 2012 i 2012 R2: Podržava Windows Server 2012 i Windows Server 2012 R2.
  • Jasno vidljiva sigurnosna pohrana podataka: Vratilo se praćenje sigurnosnih kopija s jednog mjesta. IT administratori mogu uštedjeti vrijeme i pojednostavniti pokretanje sigurnosnih kopija, tako što će uključiti pravljenje sigurnosnih kopija s više servera i upravljanje njima u jedan zadatak.
  • Pojednostavljeno osvježavanje programa/migracija podataka: Tradicionalno, rješenja za složeno i krajnje sigurnosno kopiranje podataka i njihov oporavak mogu ponekad biti neefikasna, trošiti puno vremena i biti skupa za upravljanje. Kroz intuitivne čarobnjake i pregledne upravljačke ploče, Backup Exec 2014 lako je implementirati, koristiti i njime upravljati – bez obzira instalirate li ga preko neke prijašnje verzije ili se prebacujete na njega s nekog drugog rješenja.

Symantec Backup Exec 2014 dostupan je za kupnju odmah, od danas, u Symantecovog svjetskoj mreži autoriziranih prodavača, distributera i sistemskih integratora. Servisni paketi će biti dostupni svakih 90 dana, a planirano je da se Backup Exec 2014 Service Pack 1 pojavi u rujnu 2014.