PočetnaOstaloPress ReleasePanasonicovi fotoaparati LUMIX DMC-GH4 i DMC-TZ60 primili prestižna svjetska priznanja

Panasonic impresionirao strukovno udruženje foto novinara (TIPA) mogućnostima 4K video snimanja i laganim 30x zum fotoaparatom za putovanja

Wiesbaden, 28. travanj 2014 – Panasonic je danas objavio kako je primio dvije TIPA nagrade za 2014, najprestižnije globalne nagrade za fotografiju i obradu slike. LUMIX DMC-GH4 je nagrađen u kategoriji za “Najbolji hibridni fotoaparat/kameru”, a LUMIX DMC-TZ60 (Naziv za europsko tržište.  Panasonic LUMIX DMC-ZS40 globalni je naziv za ovaj model fotoaparata) u kategoriji za “Najbolji superzum fotoaparat”.

Michikazu Matsushita, direktor tvrtke Panasonic Consumer Marketing Europe je izjavio: “Idemo daleko kako bi pružili najbolje moguće fotografsko iskustvo korisnicima naših digitalnih fotoaparata. Od 2008, kada smo predstavili prvi DSLM fotoaparat na svijetu, naš LUMIX G ekosustav pomaknuo je granice fotografiranja s izmjenjivim objektivima, proizvodeći široki spektar DSLM objektiva koji se kombiniraju s laganijim i kompaktnijim tijelima, u usporedbi s onima kod DSLR sustava. Sjajno je vidjeti kako su naši napori u otklanjanju razlika između potrošačke i profesionalne opreme, pristupačnim kamerama s 4k opcijom snimanja i izvrsnom kvalitetom slike, nagrađeni od strane takvog renomiranog udruženja. ”

“Velika je privilegija što je jedan naš kompaktni fotoaparat, TZ60, ponio titulu za “Najbolji superzum fotoaparat” što dokazuje našu predanost u razvijanju nagrađivanih fotoaparata za potrebe zadovoljenja potražnje na tržištu vrhunskih kompaktnih fotoaparata. Počašćeni smo što je naš rad ponovno prepoznat od cijenjenih međunarodnih novinara koji odabiru nositelje TIPA nagrada.”

LUMIX DMC-GH4

Panasonicov LUMIX DMC-GH4 proglašen je za “Najbolji hibridni fotoaparat/kameru” i idealan je fotoaparat s izmjenjivim objektivom za amaterske i profesionalne fotografe i snimatelje koji žele iskoristiti prednosti 4K tehnologije. Ova nagrada prati prošlogodišnju TIPA nagradu koju je LUMIX DMC-GH3 dobio za najbolji profesionalni kompaktni fotoaparat.

“Glasnogovornik TIPA žirija komentirao je ovu nagradu: “Panasonic GH4 je fotoaparat bez zrcala sa 16 MP Live MOS senzorom smještenom u kućište od magnezijeva legure s mogućnošću 4K snimanja. Posjeduje novorazvijeni Venus Engine procesor koji je pojačan s četiri procesorske jezgre radi postizanja veće brzine prijenosa podataka. GH4 se može smatrati profesionalnom video kamerom, posebice u kombinaciji s LUMIX DMW-YAGH pro modulom, također može isporučiti 12 sličica u sekundi kontinuirano snimajući do 40 fotografija u RAW formatu i do 100  u JPEG formatu. Live-View OLED Finder (LVF), optičko tražilo, ima izuzetnih 2.359.000 RGB točkica, a zaslon 1.036.000 RGB točki, zajednički dajući jasan i živopisan pregled.”

LUMIX DMC-TZ60

Panasonicov LUMIX DMC-TZ60, savršeni suputnik za snimanje prekrasnih trenutaka s potpunom jasnoćom s 30x optičkim zumom, proglašen je za “Najbolji superzum fotoaparat”.

“Glasnogovornik TIPA žirija komentirao je ovu nagradu ovako: Panasonic TZ-60 male je težine, oko pola kilograma, a dolazi u vrlo kompaktnom tijelu (4.3 x 2.5 x 1.35 inča) za fotoaparat s 30X Leica objektivom (35mm ekvivalent: 24-720mm). Posjeduje 18 MP MOS senzor s 3-inčnim Live View LCD-om uz elektroničko optičko tražilo sa 100% preglednošću vidnog polja. Nudi snimanje u RAW formatu, i napredni HYBRID O.I.S.+ (hibridni optički stabilizator slike plus). TZ60 ima ugrađenu bljeskalicu, focus peaking opciju te WiFI, GPS i NFC opcije povezivanja.”

Više informacija:

URL: http://www.panasonic.hr/

URL: http://www.panasonic.eu/
Panasonic Hrvatska na Facebooku:

URL: http://www.facebook.com/panasonichrvatska