PočetnaOstaloPress ReleaseOdržana svečanost otvaranja HP DEMO LAB-a u Razvojnoj agenciji Zagreb – TPZ...

Održana svečanost otvaranja HP DEMO LAB-a u Razvojnoj agenciji Zagreb – TPZ d.o.o.

Nakon potpisanog Memoranduma o razumijevanju u lipnju 2013. godine između Hewlett-Packard d.o.o. i Razvojne agencije Zagreb – TPZ d.o.o., na samom kraju ove kalendarske godine odnosno jučer 18. prosinca službeno je i otvoren HP DEMO LAB u Razvojnoj agenciji Zagreb – TPZ.

Događaju je nazočila zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, gospođa Sandra Švaljek, zatim glavni direktor Hewlett-Packard Hrvatska, gospodin Boris Bauk te domaćin, direktor Razvojne agencije Zagreb – TPZ, gospodin Frane Šesnić.

Gospodin Frane Šesnić u uvodnom se dijelu obratio nazočnima kada je napomenuo da je nakon puštanja u pogon hardverske i softverske infrastrukture sve spremno i raspoloživo kako bi start-up tvrtke, ali i sve ostale, kako za tvrtke u prostorijama RAZA-TPZ tako i za sve vanjske tvrtke mogle testirati i razvijati svoja rješenja i usluge. Također je napomenuo kako je do sada zabilježeno šest upita tj. prijavljenih za korištenje resursa HP DEMO LAB-a. Resursi su potpuno besplatni i dostupni preko samoposlužnog portala. Također je istaknuo da je cilj RAZA-TPZ otvaranje i pokretanje sve većeg broja tvrtki koje će svoje djelovanje temeljiti na inovacijama. Zahvalio se Hrvatskom uredu kompanije Hewlett-Packard na ustupanju opreme i svojih resursa te također na potpori Grada Zagreba.

Zatim se gospodin Boris Bauk zahvalio RAZA-TPZ-u na suradnji i svim mogućnostima koje ona pruža mladim start-up tvrtkama da jednostavnije i spremnije krenu sa vlastitim poslovanjem, te je izrazio želju za povećanjem razvoja aplikacija za velike korisnike i sustave, kako za domaće tako i za inozemno tržište.

Na kraju se svim prisutnima obratila i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba gospođa Sandra Švaljek koja je iskazala izuzetno zadovoljstvo zbog ovog hvalevrijednog primjera suradnje privatnog i javnog sektora, a sve u cilju dobrobiti šire zajednice. Također je naglasila da početnici u poduzetništvu najčešće nemaju kapitala ili pristup istom na samom startu poslovanja, te da im je svaka vrsta pomoći dobrodošla. Kao primjer potpore RAZA-TPZ-a inovativnim visoko-tehnološkim tvrtkama, gospođa Švaljek navela je istaknula primjer tvrtke ALTPRO d.o.o. koja je bila među prvim inkubiranim tvrkama u Tehnološkom parku Zagreb, a koja je 17. prosinca dobila nagradu ZLATNA KUNA i to u kategoriji najuspješnijeg srednjeg  poduzeća.

U završnici je gospodin Frane Šesnić demonstrirao kako funkcionira prijava, a Tomislav Bronzin, direktor tvrtke Citus kao glavni mentor u RAZA-TPZ je sve i dodatno pojasnio.

Zahtjev sa korištenje resursa HP DEMO LAB-a potrebno je zatražiti na samoposlužnom portalu http://hplab.raza.hr/, a prijaviti se mogu i fizičke i pravne osobe.