PočetnaOstaloPress ReleaseHollywoodski filmski studiji, brendovi potrošačke elektronike, distributeri, postprodukcijske i tehnološke tvrtke najavili...

Hollywoodski filmski studiji, brendovi potrošačke elektronike, distributeri, postprodukcijske i tehnološke tvrtke najavili formiranje UHD Alliancea na sajmu CES 2015

UHD Alliance korisnicima osigurava besprijekoran, integriran i visoko kvalitetan UHD ekosustav

Las Vegas / Zagreb, 9. siječnja 2015. – Vodeći Hollywoodski filmski studiji, brendovi potrošačke elektronike, distributeri, postprodukcijske i tehnološke tvrtke najavili su formiranje UHD Alliancea –saveza tvrtki ujedinjenih s ciljem postavljanja temelja video zabave nove generacije, definirajući nove standarde kako bi podržali inovacije u video tehnologiji uključujući 4K i više rezolucije, veću dinamiku, širi spektar boja i bogat 3D zvuk.

UHD Alliance je formiran s fokusom na korisnika. Pruža informacije o vrhunskom Ultra-HD sadržaju i uređajima pružajući vrhunsku kućnu zabavu. Također, UHD Alliance pomaže kako bi korisnici imali koristi od besprijekornog, integriranog i visoko kvalitetnog Ultra-HD ekosustava. Vrhunski Ultra-HD sadržaj i uređaji bit će jasno definirani kako bi ih korisnici jednostavno pronašli u trgovinama.

UHD Alliance su formirale globalne tvrtke uključujući DIRECTV, Dolby, LG Electronics Inc., Netflix, Panasonic Corporation, Samsung Electronics Co., Ltd., Sharp Corporation, Sony Visual Product Inc., Technicolor, The Walt Disney Studios, Twentieth Century Fox i Warner Bros. Entertainment.

– Kako se UHD ekosustav nastavlja razvijati, jačamo našu predanost visokokvalitetnom UHD sadržaju i uređajima – izjavio je Hyunsuk Kim, predsjednik poslovne jedinice za korporativne vizualne ekrane tvrtke Samsung Electronics i dodao – Alliance će poticati razvoj visokokvalitetnog UHD sadržaja te u isto vrijeme istaknuti televizore koju pružaju najkvalitetnije UHD iskustvo gledanja.

– Pomak u inovacijama i poboljšana kvaliteta televizora strelovito napreduju, što je vidljivo na sajmu CES – izjavio je Mike Dunn, predsjednik tvrtke Twentieth Century Fox Home Entertainment i dodao – UHD Alliance će pomoći korisnicima identificirati proizvode i sadržaj koji će pružiti istinsko UHD iskustvo.

– Ove tehnologije osiguravaju nam korištenje puno veće palete alata kako bi ispričali svoju priču dok gledateljima omogućuju živopisne boje, superioran kontrast i vrhunsku kvalitetu slike – izjavio je Ron Sanders, predsjednik tvrtke Warner Bros. Home Entertainment – i dodao – suradnja s savezom najbolji je način osiguravanja tih iskustava unutar vrhunske zabave.

Cilj UHD Alliancea je osigurati da svi dijelovi lanca, od produkcije, distribucije i korisnika sadržaja pa sve do uređaja za produkciju sadržaja ispunjavaju dogovorene vrhunske standarde istovremeno prihvaćajući standarde koji su otvoreni i omogućavaju fleksibilnost na tržištu te pružajući korisnicima povjerenje gledanja željenog sadržaja na njihovim uređajima. U nadolazećim mjesecima, savez će se sastati kako bi pripremio plan za brzu evoluciju UHD tehnologije diljem svijeta.

O UHD Allianceu

UHD Alliance je globalni savez vodećih filmskih studija, televizijskih brendova, distributera, postprodukcijskih i tehnoloških tvrtki koje ima za cilj stvoriti jedinstveni kriterij za vrhunske UHD platformama, od uređaja do sadržaja uključujući značajke nove generacije kao što su razlučivost 4K, veću dinamiku, širi spektar boja, visoki broj sličica u sekundi i bogati zvuk. Savez čine tvrtke DIRECTV, Dolby Laboratories, LG Electronics Inc., Netflix, Panasonic Corporation, Samsung Electronics Co., Ltd., Sharp Corporation, Sony Visual Product Inc., Technicolor, The Walt Disney Studios, Twentieth Century Fox and Warner Bros. Entertainment.