PočetnaOstaloPress ReleaseCanon Europe predstavlja novu seriju prijenosnih projektora

Canon Europe predstavlja novu seriju prijenosnih projektora

Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač slikovnih rješenja, danas je predstavio novu seriju prijenosnih projektora LV. Pet novih modela iz serije LV kompaktni su, pouzdani i lako se koriste, a nude svijetlu projekciju visokih performansi uz duži vijek trajanja žarulje te predstavljaju izuzetno dobru vrijednost za poslovna i obrazovna okruženja.

Modeli u Canonovoj novoj seriji LV – LV-WX300, LV-X300, LV-S300, LV-WX300ST i LV-X300ST – standardno nude visoku svjetlinu od 3000 lumena, što omogućuje korisnicima da jasno vide projiciranu sliku u različitim sobama za sastanke ili učionicama čak i kada su svjetla u prostoriji upaljena. Canon je u seriji LV odlučio upotrijebiti visokokvalitetnu jedinicu za digitalnu projekciju svjetla (digital light projection – DLP). DLP jedinica opremljena je tehnologijom BrilliantColor™, što znači da omogućuje prikaz živih boja korištenjem kotača boja sa šest segmenata. Kotač uključuje segmente s cijanom i žutom, čime se dramatično povećava zasićenje boja i izbjegavaju isprane, beživotne boje koje se često povezuju s drugim DLP projektorima. Istovremeno, novorazvijena DLP jedinica daje zadivljujući kontrast s omjerom 2300:1 u cijeloj seriji.

Novi modeli razvijeni su bez filtra, što znači da korisnici nemaju troškove ni poteškoće vezane uz zamjenu zračnog filtra. Troškovi korištenja dodatno su smanjeni novom žaruljom produljenog vijeka trajanja koja može izdržati i do 6000 sati upotrebe ako se koristi način rada ECO.

Četiri modela iz serije opremljena su HDMI priključkom, omogućujući savršenu reprodukciju slike iz digitalnih izvora kao što su Blu-ray playeri i moderna prijenosna računala. Kada je priključen na prikladan izvor, projektor može prikazati i 3D sadržaj korištenjem sustava DLP Link. Svaki od pet novih modela ima masu manju od 3 kg, pa se izuzetno lako premješta, nudeći tako korisnicima fleksibilnost i jednostavnu upotrebu.

Novi modeli u Canonovoj prijenosnoj seriji LV su:

• LV-WX300 – nudi pouzdanu, svijetlu projekciju širokog formata, s HDMI priključkom i mrežnom vezom. Savršen za korištenje tijekom predavanja na fakultetima
  • LV-X300 – nudi razlučivost XGA, svijetle projekcije i izuzetno pouzdanu sliku. Posebno prikladan za prezentacije u poslovnim okruženjima
  • LV-S300 – nudi razlučivost SVGA s niskim troškovima održavanja, a prikladan je za učionice ili male tvrtke
  • LV-WX300ST – projicira oštre slike širokog formata i dobre svjetline s male udaljenosti, a projektiran je za prenosivost i fleksibilnost upotrebe u sobama za sastanke ili učionicama
  • LV-X300ST – nudi svijetlu, oštru XGA sliku s male udaljenosti, a prikladan je i za poslovna i za obrazovna okruženja

Julian Rutland, direktor planiranja i strategije u tvrtki Canon Europe, kaže: “Nastavljamo blisko surađivati sa sistemskim integratorima i partnerima da bismo osigurali da naši projektori odgovaraju potrebama korisnika i tržišta. Svijetla projekcija i prihvatljive cijene uz visoku kvalitetu slike koja se obično povezuje uz Canon učinit će naše nove modele iz serije LV vrlo primamljivim kupcima.“

Modeli LV-WX300, LV-X300 i LV-S300 bit će dostupni od rujna, dok će se dva kratkodometna modela – LV-WX300ST i LV-X300ST, pojaviti na tržištu u prosincu.