Tržište pametnih satova relativno se polako razvija posljednjih godina, ali je činjenica da iz mjeseca u mjesec prodaja raste – pa je sve više proizvođača okrenuto razvoju kvalitetnih pametnih satova. Unatoč turbulentnim mjesecima koji su iza nas i godini koja je za zaborav – proizvođači pametnih satova mogu biti itekako zadovoljni prodajnim rezultatima.

Bez obzira na to što smo veliki dio godine provodili unutar 4 zida i što smo kretanje sveli na minimum – čini se da su pametni satovi i dalje bili poželjan odabir mnogih kupaca. Prema rezultatima za treći kvartal ove godine, tržište pametnih satova naraslo je za 6% – što je s obzirom na krizu i razne druge zdravstvene probleme i više nego solidan rezultat.

Među vodećim proizvođačima pametnih satova na tržištu dominiraju oni koji su poprilično dominantni i na tržištu pametnih telefona. I dalje iznimno liderski vodi Apple, čiji su pametni telefoni gotovo nedostižni u broju prodaje za sve ostale proizvođače. Apple je u trećem kvartalu na tržištu pametnih satova držao udio od čak 28 posto, što je rast od 2% u odnosu na isti kvartal prošle godine. Rast udjela na tržištu itekako mogu zahvaliti pristupačnom Apple Watch SE pametnom satu koji dolazi po relativno prihvatljivoj cijeni od 300 dolara.

Apple Watch Series 6

Drugu poziciju na tržištu pametnih satova u trećem kvartalu zauzeo je Huawei koji trenutno drži 15% tržišta, a zanimljivo je da je Huawei najviše narastao u prošlom kvartalu – za čak 5 posto. Najveća uzdanica Huaweija je Watch GT2 koji je zabilježio odlične prodajne rezultate u proteklom periodu.

Treće mjesto na ljestvici zauzeo je Samsung koji je poput Applea narastao za 2% te sada ima udio od 10 posto na tržištu. Glavna uzdanica Samsunga je Galaxy Watch 3 pametni sat koji ima sjajne rezultate prodaje. Iz Samsunga je također odlična BBK grupacija koje ne zaostaje puno za Samsungom. Na ljestvici najprodavanijih brendova pametnih satova nalaze se još Fitbit, Amazfit, Garmin i Fossil, dok ostatak tržišta drži 23 posto udjela.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here