Nije prošlo ni tjedan dana, od kako je Bitcoin premašio granicu od 3000 dolara u transakcijama, da bi se sada trgovalo s više od 4.000 dolara za 1 Bitcoin. Neki kažu da su stvaranje Bitcoin Cash-a i usvajanje SegWit (koji omogućuje više transakcija), bili glavni uzroci za najnoviji val povećanja vrijednosti ove valute. Jer sve ovo zapravo pojačava povjerenje u budućnost korištenja kripto valuta. A tome svakako pridonosi i neka vrsta zaluđenosti Wall Streeta s Bitcoinom i njihovo neprekidno izvještavanje sa dnevnim tečajevima.

 

TEČAJ BITCOINA

 


Što se može očekivati sljedeće? Nitko ne zna. Bitcoin bi se sutra mogao srušiti za 50% na vrijednost od “samo” 2.000 dolara, ili skočiti na novu visinu od 5.000 – 6.000 dolara. I to ne bi iznenadilo bilo koga tko se razumije i bavi kripto valutama.

Svatko ima drugačije mišljenje – neki kažu da je plafon sada definitivno postignut i da će slijediti pad, dok drugi misle da je bitcoin trenutno samo djelić onoga što bi na kraju mogao biti. Koje god mišljenje prevagnulo, jedan prijateljski savjet je, ne ulažite više nego što si možete priuštiti da izgubite. Jer ako pitate bilo koga tko je proveo više od nekoliko mjeseci u svijetu kripto valuta, reći će vam da je to još samo jedan “roller coaster” na tržištu novca.

Piše: D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here