Tržište pametnih telefona svake godine postaje popularnije, veće, skuplje. Za dobar smartphone danas treba izdvoji mnogo više od prosječne hrvatske plaće. Međutim, svako malo nas iznenadi neki od brojnih uređaja, što performansama, što cijenom. Izdvojili smo pet jeftinih smartphonea koji su svim korisničkim zahtjevima impresionirali tržište.

Moto G5

Zaslon od 5.0 inča, 3 GB RAM-a, visoka rezolucija i čitač za otiske prstiju samo su neke od specifikacija modela G5. Motorola je poradila na kameri, koja ne skriva svojih 13 megapiksela. Valja još spomenuti i metalno kućište koje uređaj čini atraktivnim, a istovremeno jednostavnim, vraćajući nas u prošlo desetljeće i odrastanje s Motorolom. Cijena Moto G5 modela kreće se od 1.142 kune nadalje.

Motorola polako dostiže konkurenciju

LG X Screen 


Neobično malen, LG X Screen odmah privlači pozornost svojim 4.93-inčnim zaslonom. Baterija ima 2.300 mAh-a, kamera 13 megapiksela, a hoće li vam 2 GB RAM-a biti dovoljno, procijenite sami. Smartphone je službeno predstavljen u ožujku 2016., pa mu je cijena u blagom padu. Zasad cifra stoji na 1.200 kuna, stoga dobro razmislite o ponudi.

jeftini mobitel

Korejski div u novom ruhu

Honor 6A

S Honorom možete birati između 32 GB i 3 GB RAM-a, ili 16 GB te 2 GB RAM-a. Zaslon ima 5.0 inča, a uređaj dolazi sa procesorom Snapdragon 430. Kamera od 13 megapiksela i Hybrid Dual SIM kartica svakako su iznimni s obzirom na jeftinu cijenu smartphonea. Za sve to, kao i Android 7.0 platformu, cijena je 1.200 kuna.

Honor 6 pravi je primjer estetičke ljepote

Wileyfox Swift 2 Plus

Tvrtka koja se svijetu predstavila prije tri godine zadivljuje uređajima i cijenom. Zaslon veličine 5.7 inča, 2 GB RAM-a i činjenica da se za 45 minuta može napuniti do 75% osigurali su Wileyfoxu mjesto na listi. Kao i u prethodnim slučajevima, kamera ima 13 megapiksela, dok je snaga baterije 2700 mAh-a. Smartphone britanskog proizvođača procijenjen je na 1.900 kuna.

Evo izvrsnog smartphonea ispod 2.000 kn

Lenovo P2

Kineski smartphone ponovno zadivljuje izdržljivom baterijom – 5100 mAh snage dovoljno je i za dva dana aktivnog korištenja. Ovaj 5.5-inčni zaslon vrlo je ugodan oku, a može se pohvaliti Gorilla Glassom. Da se Lenovo doista trudi, pokazuju memorijom od 64 GB te 4 GB RAM-a, kao i kamerom od 13 megapiksela. Najmoćniji je, ali i najskuplji od svih, jer se na tržištu ne prodaje ispod 2.249 kuna.

Lenovom smo kompletirali našu listu

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here